2024. április 26. 13:59
KezdőlapMotoGPHIVATALOS: Di Giannantonio és Álex Márquez 2023-ban a Gresininél

HIVATALOS: Di Giannantonio és Álex Márquez 2023-ban a Gresininél

Vasárnap reggelre hivatalossá vált a Gresini csapat 2023-as felállása: Fabio di Giannantonio és Álex Márquez lesznek az alakulat versenyzői.

„Nagyon boldoggá tesz ez az új projekt.” – Kezdi Fausto Gresini özvegye, Nadia Padovani.

„Fabio idén tanúbizonyságot tett tehetségéről, így nem volt kérdés, hogy vele hosszabbítunk, mivel futamról futamra képes fejlődni. Meg vagyok győződve róla, hogy egyre versenyképesebb lesz.”

„Diggia mellé egy olyan versenyzőt szerettünk volna leigazolni, aki már tapasztaltabb, ezért esett a választásunk Álex Márquezre. Az életrajza önmagáért beszél. Úgy vélem, hatalmas lehetőségeket rejt ez a srác és bírni fog majd a Desmosedicivel. Üdvözlünk a családban, Álex!”

Természetesen Álex Márquez nagyon örül az új kihívásnak:

„Nagyon örülök, hogy a Gresini csapatnál versenyezhetek jövőre. Bizonyára hihetetlen kaland vár majd rám. Ha csapatváltásra kerül sor, mindig azt tartom szem előtt, hogy újra motiválttá váljak, mert az voltam még az első évemben a királykategóriában. Ez a csapat már történelmet írt. Szeretném megköszönni Nadiának, Carlónak és az egész istállónak, hogy rám esett a választásuk. Még egy fél szezon előttünk van, de 2023-ban maximális erőbedobással kezdek majd az új csapatnál.”

Di Giannantonio is rendkívül boldog, hogy továbbra is része lehet ennek a családnak:

„Egyre jobb eredményeket szeretnénk elérni a szezon hátralévő részében. Jövőre pedig meglátjuk. Ez a csapat a családom. Örülök, hogy továbbra is része lehetek.”