2024. április 25. 10:59
KezdőlapMotoGPMiller ismét begyűjtött egy hosszú körös bünetést

Miller ismét begyűjtött egy hosszú körös bünetést

Miller a MotoGP második egymást követő versenyén, vasárnap Assenben is hosszú körös büntetést kapott, ezúttal Viñales akadályozásáért.

A gyári Ducati versenyzője, aki a múlt hétvégén Németországban a sárga zászlók alatti bukásért kapott büntetése ellenére dobogóra állhatott, ugyanezt a megrovást kapta a kvalifikáción Maverick Viñales -el történt esete után.

‘A MotoGP Q2-es 5-ös kanyar kijáratánál megállapították, hogy Miller lassan hajtott az ideális íven, ami megzavarta a 12-es rajtszámú versenyzőt és biztonsági kockázatot okozott’ – áll a FIM Stewardok ítéletében.

Ebben a szezonban ez már a második alkalom, amikor megállapították, hogy lassan halad a pályán és zavar egy másik versenyzőt. A Motul TT Assen-i MotoGP versenyen hosszú körös büntetést kapott. Millert korábban három helyes rajtbüntetéssel sújtották kapott, amiért akadályozta Fabio Quartararo-t az argentin kvalifikáción.

Az ausztrál, aki a hatodik helyre ért oda az időmérőn, az edzés után azonnal bocsánatot kért Viñalestől és az Aprilia csapattól.

Miller a büntetése kihirdetése előtt elmondta, hogy bukása után állt vissza a pályára, és úgy érezte, hogy nem sok mindent tudott volna másképp csinálni.

„Nem hallottam semmit, de remélem, hogy nem”mondta Miller az esetleges büntetésről. „Úgy értem, nem tettem semmi rosszat. Mindent úgy csináltam, ahogy lehetett. Félre húzódtam balra.

A bukás után kijöttem a kavicságyból, visszatértem az aszfaltra, és azonnal balra húzódtam. Ügyeltem arra, hogy ne legyek senki útjában. De Viñales gyorsan jött, nem sokat tehettem semmit ellene. A lejtő keskeny, volt hely, de ő az ideális íven érkezett. Elmentem bocsánatot kérni, egyszerűen azért, mert tudom, hogy sz*r, de nem tehettem semmit.”

Viñales, aki a tizenegyedik rajtkockából indul, utólag legyintett az esetre:

„Alapvetően úgy gondolom, hogy ő bukott, és miután visszanézett, meglátott engem, megpróbált [arrébb menni], de én nagyon gyorsan jöttem. Őszintén szólva, ez nem változtatott semmin, mert volt egy sárga zászló. Semmi gond, minden rendben… Szerencsére nem ütköztünk.”