2024. április 19. 22:15
KezdőlapMotoGPÖröm és dráma Assenben - Versenyzői nyilatkozatok

Öröm és dráma Assenben – Versenyzői nyilatkozatok

Ritkán látunk ennyire fordulatos futamot, mint a mai. Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott, Quartararo kétszer is bukott, Espargaró pedig drámai felzárkózást produkált.

Pecco Bagnaia kissé megijedt a rajtnál, mikor esőcseppeket látott az aszfalton. Végül –  körülbelül a verseny közepéig – elkerülte Assent a csapadék. Mikor megjelentek a fehér alapon piros kereszttel ellátott zászlók, akkor sem lassított senki. Nem volt akkora mértékű az esőzés, hogy bárkinek is motort kelljen cserélni.

Bagnaia végzett az élen; a VR46 istálló képviselője, Marco Bezzecchi lett a második, és az Aprilia nyergében ülő Maverick Viñales állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Lássuk, hogyan értékelték a futamot a dobogósok:

Pecco Bagnaia (1) : „Nagyon hosszú verseny volt, főleg a második körtől kezdve. Mindenesetre rendkívül boldog vagyok, hiszen két komplikált futamon vagyunk túl. Versenyképesek voltunk ugyan, de eddig nem jöttek az eredmények. Jól dolgoztunk, de tényleg nem volt egyszerű, főleg amiatt, hogy még az eső is eleredt. Végül nyertem, és ez bizonyítja, hogy milyen erősek vagyunk.”

Marco Bezzecchi (2) : „Nem tudom szavakba önteni, amit érzek. Fantasztikus volt ez a verseny. Jól dolgoztunk, és a csapat valami hihetetlen dolgot vitt véghez. Szeretném megköszönni elsősorban nekik, a családomnak, és a barátnőmnek, aki otthon vár. Boldogan megyek el a nyári szünetre.”

Maverick Viñales (3): „Végre kifizetődött az a kemény munka, amit eddig végeztünk. Nagyon kemény futam volt, minden körben a maximumra törekedtem. Jól éreztem magam, a motor pedig kifogástalan volt. Egyre jobban teljesítünk. A csapat nagyszerű, mindent megtesznek azért, hogy a versenyeken dobogóra álljunk. Köszönöm a családomnak, akik mindig mellettem állnak. Alig várom a brit futamot. Köszönöm Aprilia.”