2024. április 25. 00:36
KezdőlapMotoGPBagnaia biztos benne, mindenhogy verte volna Espargarót

Bagnaia biztos benne, mindenhogy verte volna Espargarót

Francesco Bagnaia úgy véli, ideális körülmények között is legyőzte volna Aleix Espargarót, aki győzelmi esélyeit siratta Assenben.

Francesco Bagnaia győzelme mellett a legnagyobb beszédtémát Fabio Quartararo két bukása szolgáltatta a Holland TT során. Ebből az első majdnem magával vitte a másik vb-aspiráns Aleix Espargarót is. Az apriliás végül motoron tudott maradni, de a 15. helyről kellett elkezdenie felzárkózni.

Espargaró végül egészen a negyedik helyig tudott felkapaszkodni, köszönhetően annak a csatározásnak, amit Binder és Miller mutatott be előtte. A katalán arról beszélt, nyugodtan meccselhetett volna akár a győzelemért is.

Bagnaia ezzel nem ért egyet, amellett, hogy elismeri azt, amit Espargaró csinált.

Az teljesen egyértelmű, hogy nagyszerű versenytempót mutatott az ütközés után” – dicsérte riválisát Bagnaia. „Kicsit persze idegből is ment, de egészen kiváló volt a felzárkózása.

Ez viszont csak a dolog egyik fele a ducatis szerint. „Nekem elöl más versenyem volt, a cél az volt, hogy kezeljem az előnyömet. Nekem nem kellett annyira a határon mennem, mint neki. Megtanultam, hogy ilyen helyzetekben a nyugalom nagyon kifizetődő. Az biztos, hogy nagyot harcolhatott volna a győzelemért. De ezt sosem tudjuk már meg, mert én első lettem, ő pedig negyedik.

A nullázó Quartararo hibái miatt a futamot nyerő Bagnaia hátránya 66, az óriási felzárkózást bemutató Aleix Espargaró lemaradása pedig 21 pontra csökkent.

Forráscrash.net