2024. március 29. 12:37
KezdőlapMotoGPBüntetést kapott első bukásáért Quartararo

Büntetést kapott első bukásáért Quartararo

Nem úszta meg hollandiai csetlés-botlását Fabio Quartararo. Első incidenséért lesz majd egy büntetése is a következő futamon.

Szürreálisként hatott, mégis Fabio Quartararo volt a holland TT negatív hőse. Az általában a végletekig kiegyensúlyozott teljesítményre képes francia kétszer is bukott, az első során pedig kis híján vitte magával közvetlen vb-riválisát, Aleix Espargarót is. Espargaró végül megúszta, és kiváló versenytempójának hála egészen a negyedik helyig fel tudott kapaszkodni.

Quartararo később még egyszer bukott, highside-ja után pedig már nem is tudta folytatni a holland futamot. Előnye így Espargaróhoz képest 21, a futamot nyerő Bagnaia összevetésében 66 pontra olvadt. Quartararo a két bukása mellett még afféle „puttonyként” kapott egy büntetést is. Ez majd egy hosszú kör lesz a szezon következő futamán, a Brit Nagydíjon.

A vb-címvédő utoljára még tavaly, a Katalán Nagydíjon kapott büntetést. Azt a kinyíló bőrruhája miatt kapta. Kieséssel ugyancsak tavaly, még Portugáliában kellett szembenéznie. Quartararo a maga részéről egyébként azt sem feltétlenül értette, miért küldte vissza őt csapata az első esése után.

Nem tudom. Majdnem egy körrel le voltam maradva mindenkihez képest, de a csapat erőltette, mondván, jön az eső” – mondta Quartararo a Motorsport.com kérdésére. „Kimentem, és estem még egyszer. Szerencsére semmimet nem törtem el. Ez nem az én döntésem volt. Ha én úgy döntök, hogy megállok, akkor ezen nem szoktam változtatni. Ez most más volt.