péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBezzecchi még nem tekint alapvetésként a dobogókra

Bezzecchi még nem tekint alapvetésként a dobogókra

Az, hogy a Holland TT-n dobogóra állhatott, egyelőre inkább egy kiugró eredmény, semmint elvárás Marco Bezzecchi részéről saját maga felé.

- Hirdetés -

Eddig is Marco Bezzecchi volt a 2022-es MotoGP-szezon legjobb újonca, erre pedig legutóbb még rá is erősített. A Holland TT-n ugyanis második lett, ezzel a kategóriába idén belépők közül toronymagasan ő rendelkezik a legtöbb, 55 ponttal. A Valentino Rossi-féle istálló olasz motorosa ráadásul úgy lett második, hogy különösebben még csak le sem szakadt a futamot megnyerő Pecco Bagnaia mögött.

Az egyszeri versenyző ilyenkor hajlamos elkapatni és irreális vágyálmokba ringatni magát. Bezzecchi viszont igyekszik reálisan felmérni, mire is lehet képes 2022 hátralévő versenyein.

- Hirdetés -

Nyilván (ez a dobogó) nagyon, nagyon fontos mérföldkő, hiszen erről álmodtam. Nem számítottam rá, hogy ezt ennyire hamar elérem” – mondja asseni bravúrjával kapcsolatban Bezzecchi. “Ettől viszont még újonc vagyok. Nem várhatom el magamtól, hogy amikor visszajövök a szezon második felére, folyamatosan így teljesítsek. Nyilván lesznek olyan pályák, ahol sokkal inkább szenvedni fogok.

Bezzecchi szerint erre egy jó hozzáállás létezik. “Amit nekem ebben a helyzetben tennem kell, hogy kihozom a legtöbbet az adott körülményekből. Legyen az egy 10., egy tizenkettedik hely, vagy esetleg egy újabb dobogó. Persze, a dobogó üdvözítő lenne, de újoncként nyilván lesznek valószínűleg hullámvölgyek.

Az 55 pontos Bezzecchi mögött a mezőny második legjobb újonca a másik olasz, Fabio Di Giannantonio. A Gresini motorosa eddig 18 pontot gyűjtött 11 futam során.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)