vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPA történelem megismételte önmagát Assenben

A történelem megismételte önmagát Assenben

Emlékszik valaki a 2008-as asseni futamra? Ugye mennyi hasonlóság van a múlt hétvégi, és a 14 évvel ezelőtti nagydíj között? Idézzük fel együtt!

- Hirdetés -

Ki ne emlékezne? Azon a bizonyos asseni futamon szintén egy gyári Ducati indult az első rajtkockából. Nyergében nem más ült, mint a 2007-es idény világbajnoka, Casey Stoner. Az ausztrál úgy lőtt ki a rajtnál, mint Pecco Bagnaia vasárnap. Milyen érdekes, nem? Bagnaia is gyári Ducatival versenyez, és szintén a pole pozícióból indult.

Nem is kellett sokáig várni a verseny kulcspillanatáig 2008-ban, ugyanis Valentino Rossi az ötös kanyarra fordulva kicsúszott és vitte magával francia versenytársát, Randy de Puniet-t is. Ugyanez a forgatókönyv zajlott le Fabio Quartararo és Aleix Espargaró között is az idei asseni futamon ugyanebben a kanyarban. Ahogy anno Rossi, Quartararo is vissza tudott állni a versenybe. Mindketten drámai felzárkózásba kezdtek, a francia még a bokszutcát is megjárta, végül másodjára is bukott.

- Hirdetés -

Rossi számára szerencsésebben alakult a futam további része, mivel a nagy harcos hírében álló olasz minden erejét bevetve végül a 11. helyig verekedte fel magát.

Az élen a futam kezdetétől nem történt változás. Mind Stoner, mind Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott.

A futam további különlegessége, hogy Rossi 46 másodperces lemaradással haladt át a célvonalon Stonerhez képest. Mint említettük, a 46-os szám mindenhol jelen van. Itt sem hagyta cserben a ‘Doktort’.

A két futam összehasonlítása itt tekinthető meg:

Sourcegpone.com