2024. április 25. 17:03
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Nem jó Polt így látni

Aleix Espargaró: Nem jó Polt így látni

Aleix Espargaró nyíltan beszél az Espargaró család otthonában tartott családi ünnepségekről és öccse, Pol hangulatáról.

A 2022-es MotoGP-világbajnokság felénél Aleix Espargaró hirtelen a tabellavezető és regnáló bajnok Fabio Quartararo  legkeményebb ellenfele lett. Az apriliásnak igazi sikersorozata van a 2022-es szezonban. Egy szinte vezethetetlen motor ellenére a Sachsenringen mégis a 4. helyen végzett. Assenben Quartararóval való ütközése után a 15. helyre esett vissza, majd a 4. helyre tornázta fel magát.

Testvére, Pol 2023-ban visszatér a KTM-hez két vegyes érzelmekkel teli év után a Repsol-Honda gyári csapatban. Ezúttal – akárcsak MotoGP karrierje kezdetén – a francia Tech3 csapatban, Hervé Poncharal csapatában fog versenyezni.

Az Espargaró családban nagy az összetartás, a testvérek a versenypályám való rivalizálás ellenére nagyon jól kijönnek egymással. Ennek ellenére az Espargaró testvérpár különböző karrierfázisai régóta befolyásolják hangulatukat. Míg Aleixnek örökké a jó eredményekért kellett küzdenie, és végre Argentínában ünnepelhette első MotoGP-győzelmét, addig a fiatalabbik Espargaró hirtelen MotoGP-karrierje mélypontját éli meg.

Aleix ezt így írja le: „Amikor otthon vagyunk együtt és a gyerekekkel ünnepelünk, mint legutóbb Max és Mia születésnapján, az mindig jó móka, és Pol látszólag nyugodt és boldog. De amint a versenyzésről beszélünk, ez általában nagyon gyorsan megváltozik. Nem jó őt így látni. Egyszerűen nem elégedett a motorral.”

Aleix egyébként a vasárnapot a barcelonai kezdő hibájával (egy körrel korábban ünnepelt) a verseny estéjén a moziban töltötte feleségével, Laurával: „A hétvégén a gyerekekkel voltunk az apósoméknál. Este spontán elmentem a feleségemmel a moziba, és megnéztük a Top Gun-t. Ez segített egy kicsit.”