2023. február 04. 12:38
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPJelenleg minden nagyon szép Bezzecchi számára

Jelenleg minden nagyon szép Bezzecchi számára

Élvezi újoncszezonját Marco Bezzecchi. Persze miért ne tenné, hiszen az öt elsőéves közül toronymagasan övé a legerősebb teljesítmény.

Öt újonc gazdagítja a MotoGP 2022-es rajtrácsát. Az egyik közülük az a Marco Bezzecchi, akit tavalyi Moto2-es összetett harmadik helye után hozott magával a VR46 a királykategóriába is. “Bez” egyelőre toronymagasan a legjobb teljesítményt nyújtja a négy másik újonchoz képest, egymaga egyedül több pontot szerzett, mint a többiek összesen.

Bezzecchi a legutóbbi futamon, Assenben már dobogóra is állhatott, először rövid királykategóriás pályafutása során. Szezonja tehát álomszerűen alakul, de persze ezt sem adják át neki ezüsttálcán.

A szint rettentő magasan van” – szögezi le Bezzecchi. “A motorok gyorsak, sok versenyző szintén kiváló teljesítményt nyújt. Így pedig nagyon magas a színvonal. Persze, Fabio nagyon jó formában van, de ha például Pecco kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudna nyújtani, ő is visszatérhetne a vb-csatába.

Ő a maga részéről elégedett. “Nagyon pozitívan alakult a szezon első fele. Folyamatosan előre tudtunk lépni, néha például jókora ugrásokat tudtunk tenni. Ez pedig nekem is nagyon jó, hiszen rengeteget tudtam tanulni. A sebesség elképesztő, de ami a legjobban tetszik, az a kigyorsítás a GP-gépekkel. Eleinte a fékezés ereje is arcul csap, de ahhoz viszonylag könnyen hozzá tud szokni az ember.

Bezzecchi egyetlen dolgot emelt ki, amit kifejezetten bán. “A barcelonai hibámért nagyon nagy kár, mert ott is összejöhetett volna egy erős eredmény. Sajnos ott nem tudtam élni a lehetőséggel, és nagyon hamar kiestem. (Assenben) hihetetlen érzés volt dobogóra állni. Beszélgettem erről a barátnőmmel, hogy mikor jöhet össze először a dobogó. A legkevésbé sem számoltunk még ezzel.

A 2022-es MotoGP-szezonból eddig 11 futam telt el, ezeken Marco Bezzecchi 55 pontot szerzett. Ezzel jelenleg 14. összetettben.

SourceSpeedweek
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)