2024. április 25. 02:17
KezdőlapMotoGPAz Aprilia biztos benne, hogy ez a jó irány

Az Aprilia biztos benne, hogy ez a jó irány

Kijelenthetjük, hogy az Aprilia végre megérkezett a MotoGP-be. Paolo Bonora, a  csapat menedzsere összegezte a szezon első felét.

„Néhány nehéz év után nagyon örülünk, hogy idén erős eredményeket tudtunk elérni” – nyilatkozta Paolo Bonora, az Aprilia Racing csapatfőnöke a MotoGP asseni fordulója után.

Aleix Espargaró és Maverick Viñales révén az év első tizenegy futamán már hat dobogós helyezés született. Míg Espargaró egész évben folyamatosan az élmezőnyben volt, csapattársa, Viñales fokozatosan tör előre. Assenben a harmadik helyen végzett.

„Az Apriliánál mindenki nagyon büszke az eredményekre. A versenyzőink motivációja rendkívül magas. A nagy erőfeszítések után most már megérdemeljük ezeket az eredményeket. Ez az én személyes véleményem.”

A 32 éves Espargaró a szezon eleje óta részt vesz az élmezőnyben. A holland TT után 21 pont a hátránya a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött. Az Aprilia vajon a végsőkig harcolhat a bajnoki címért?

„Erről nem akarok semmit sem mondani. Az én munkamódszerem az, hogy a földön maradjak. Pontosan úgy kell folytatnunk a munkát, ahogyan azt már évek óta tesszük. Az a fontos, hogy versenyről versenyre, lépésről lépésre haladjunk. Nem akarjuk túlgondolni. Ez a helyes út.”

„Azt mondják, ha valami működik, ne változtass rajta. Hogy reálisak legyünk, egy olyan bajnokságban, mint a MotoGP, nem lehet pihenni. Még egy versenyen sem. Továbbra is dolgozunk a futómű beállításán és az elektronikán, ahogyan a motor teljesítményén is.”

„Az a célunk, hogy nagyobb önbizalmat adjunk a versenyzőinknek. Nagyon komolyan vesszük Aleix és Maverick észrevételeit, Lorenzo Savadori segítségével néhány problémát is sikerült már orvosolnunk.”

„Nagyon elégedettek vagyunk a Maverick fejlődésével. Versenyről versenyre javul. Aleix pedig hihetetlenül jó munkát végez. Ezt a munkamódszert kell folytatnunk a végsőkig.”