2024. április 19. 23:55
KezdőlapMotoGPBautista is furcsállja a Suzuki távozását

Bautista is furcsállja a Suzuki távozását

Alkalomadtán a Superbike-osok is követik a MotoGP-t, és ha kérdezik a véleményüket, akkor nyilatkoznak róla. Alvaro Bautistának ráadásul saját élményei vannak arról, ahogy a Suzuki legutóbb távozott a MotoGP-ből. Igaz, akkor meg se közelítette a mostani eredményeket, de azért a spanyol versenyző lát némi pozitívumot is benne.

„Kicsit meglepődtem a hír hallatán, hiszen két évvel ezelőtt még bajnokságot nyertek. Ráadásul úgy tűnt, idén még jobb motorjuk lett, hiszen motorikusan tudtak fejlődni, szóval igen, meglepő. Szerencsére a versenyzők már most tudnak róla, hogy kiszállnak – nekem annak idején csak a szezon végén mondták, így nem nagyon volt időm új helyet keresni. Szóval egyfellől meglep, másfelől viszont volt már rá példa a múltban.”

Forrás: MotoGP Media

Egész konkrétan 2011 végén távozott a Suzuki, bár akkor az utolsó szezonban már Bautista volt az egyedüli versenyzőjük. A spanyol a Suzuki távozásával még nem szorult ki a királykategóriából, és várhatóan Mir és Rins sem marad ülés nélkül jövőre. De nemcsak ez a fő kérdés a pilótapiacon. A Superbike-világbajnokság jelenlegi éllovasát aktuális munkaadójáról, a Ducatiról is kérdezték – egész konkrétan arról, kit ültetne fel Bagnaia mellé a másik gyári gépre. Az elsőszámú jelöltek ugyebár Martin és Bastianini.

„Ó, ez nem könnyű. Ami Jorge-val történt, az nagyon bizarr, mert tavaly nagyon csúnya balesete volt, de már év végére felépült belőle. Idén viszont valamiért sokkal többet küszködik. Tavaly láttuk mennyire hullámzó volt a teljesítménye, ami egy ilyen sérülés miatt normális. Idén viszont kicsit többet vártam tőle. Szerintem a probléma a tavalyi balesetből van még, amikor a karja és a kulcscsontja is eltört. Ilyen magas szinten ha nem a legjobb formádban vagy, akkor neked annyi, különösen, amikor kicsik a különbségek. Harcolhatsz dobogós helyekért, vagy épp csak a pontokért. Mivel egy még jobb ülésért küzd, így ez nem a legjobb helyzet számára. Bastianini nagyon jó munkát végez, és nagyon erősen kezdte a szezont.”