2024. április 19. 02:47
KezdőlapMotoGPMarini: A kvalifikációs eredményeken még dolgoznunk kell

Marini: A kvalifikációs eredményeken még dolgoznunk kell

Csapattársával, Marco Bezzecchivel ellentétben Luca Marini még nem ért el dobogós helyezést a királykategóriában, de a Sachsenringen elért 5. helyével az eddigi legjobb szereplését nyújtotta.

Hogyan értékeli Valentino Rossi féltestvére a szezon első felét?

„Kicsit kevésbé jól, mint vártuk” – válaszolta Marini.

„De ez csak azért van, mert a szezon elején sok problémánk volt. Nem olyan volt, mint amilyenre számítottam.”

„Elégedett vagyok a fejlődésemmel a tavalyi évhez képest. Most már csak az a kérdés, hogyan folytassuk a munkát – különösen a kvalifikáció szempontjából. Ez olyan dolog, ahol már tavaly is nagyon erős voltam, és nem volt semmi gondom. Most viszont sokat koncentráltam a versenytempóra, és arra, hogy teli tankkal megtegyem a köröket, és többet dolgozzak a használt gumikkal az edzéseken. Egy kicsit háttérbe szorítottam a kvalifikációs munkát.”

„Azt hiszem, most jött el az a pillanat, amikor azt mondhatom: ‘Oké, fejlődtem ezen a területen – és a motor is – most itt az ideje, hogy újra az első két sorért harcoljak, és minden alkalommal a Q2-ben legyek’.” 

Az ibizai nyaralás (egyébként az eljegyzéssel együtt) után többek között a tavulliai farmon szeretne a kvalifikációs teljesítményén dolgozni Marini.

„Nyáron mindenképpen csinálok valamit. A múltban ez jól működött számomra, de a legutóbbi versenyeken nem voltam az első két sorban. Mint mondtam, a hangsúly a versenytempón volt, most nagy lépést tettem ezen a téren. Ami hiányzott, az csak a kvalifikáció volt, ez a Sachsenringen megmutatkozott.”

„Bez erős tempót diktált Assenben, de előtte is jól ment néhány hétvégén. Akkor azonban nem volt olyan előkelő rajtpozíciója, és így nehéz lesz az élre kerülni.”

„Nehéz előzni, mert mindenkinek jó a tempója – sok minden a rajtpozíciótól függ. Ha az első sorokból indulsz és jó tempót tudsz diktálni, akkor a dobogón végezhetsz” – foglalta össze Luca Marini.