2024. március 29. 06:37
KezdőlapMotoGPDovizioso: Azt fogom csinálni, ami örömet okoz

Dovizioso: Azt fogom csinálni, ami örömet okoz

Andrea Dovizioso a hét elején a MotoGP.com-on megjelent interjúban nyíltan kimondta azt, amit már hónapok óta bejelentettek: „2023-ban biztosan nem fogok MotoGP-ben versenyezni, erre semmi okom nincs.”

A 2004-es 125 köbcentis világbajnok és 15-szörös MotoGP-győztes inkább a motokrossz szenvedélyének szenteli majd az idejét.

„Abszolút, igen” – erősítette meg az olasz, aki 2021-es MotoGP-s szabadsága alatt már regionális szinten MX-versenyeken indult.

„Lehet, hogy nem mindenki találja ezt nagyon érdekesnek, de számomra rendkívül érdekes, amit tavaly csináltam, és amit a következő években is fogok – egy olyan projekttel, amit a fejemben tartok, és amin dolgozom. Azonban még nincs semmi konkrétum a kezemben.” 

Olaszországban azonban továbbra is tartja magát az a makacs pletyka, hogy a projekt középpontjában a faenzai Monte Coralli krosszpálya áll majd, amelyet Dovizioso szeretne átvenni.

Bár a 36 éves versenyző június közepén részt vett a Superbike-világbajnokság misanói találkozóján (és jó barátja, Michael Rinaldi), a világbajnokság viszont soha nem volt opció számára.

„Nem, nem.” – jelentette ki Dovizioso határozottan.

„És nem azért, mert bármilyen negatív oka lenne. Ez nem egy olyan dolog, ami engem érdekelne. Nem arról van szó, hogy maga a bajnokság nem érdekel. Egyszerűen olyan helyzetben vagyok, hogy ha nem vagyok versenyképes, akkor semmi sem érdekel. Ezért valami mást csinálok, amit élvezek, alacsonyabb szinten.”

„Nem arról van szó, hogy valahol versenyeznem kell, hogy megmutassam, hogy más helyzetekben is elöl tudnék lenni… Ez jelenleg nem érdekel. Ennyire egyszerű” – magyarázta Andrea Dovizioso.