2024. április 20. 13:54
KezdőlapSupersportAegerter 2009 után először versenyez Donington Parkban

Aegerter 2009 után először versenyez Donington Parkban

Amikor Dominique Aegerter egy évvel ezelőtt a Supersport világbajnokságra váltott, ekkor a középső kategória nem indult a Donington Parkban. A Ten Kate Yamaha versenyzője azonban korábbi tapasztalataira támaszkodhat.

Dominique Aegerter számára a 2022-es motorversenyszezon úgy megy, mint a karikacsapás. A svájci motoros három győzelemmel és hét top3-as eredménnyel vezeti a MotoE-t. Emelett a Supersport világbajnokságban is az élen áll hét győzelemmel nyolc versenyből. A 31 éves versenyző a hétvégén a Donington Parkban szeretné folytatni ezt az elképesztő sorozatot.

A brit pálya a Superbike-világbajnokság bölcsője ugyan, 2021-ben Doningtonban csak a Superbike mezőnye versenyzett, a Supersport-világbajnokság szünetet tartott. Mivel Aegerter csak tavaly váltott a kategóriára, az emlékei kicsit régebbiek.

„Utoljára 2009-ben voltam a Donington Parkban a 125 köbcentis kategóriában”emlékezett vissza a világbajnok, akkor a 8. helyen végzett „A pálya vonalvezetése különleges, sok gyors kanyarral, míg az utolsó rész sok kemény fékezéssel és hajtűkanyarral bír. Fontos lesz, hogy ezen a hétvégén is jól teljesítsünk. Pénteken döntünk a gumiválasztásról, szombat délelőtt gondoskodunk arról, hogy az első két sorba kvalifikáljuk magunkat, majd szombaton és vasárnap délután ismét a győzelemért küzdünk. A cél az, hogy újra dobogóra álljunk, és megpróbáljuk növelni az előnyünket a bajnokságban, mert a szezon még nagyon hosszú.”

Aegerter a Misano óta eltelt négyhetes szünetben sem tétlenkedett.

„Hosszú szünetünk volt, de a MotoE versenyen Assenben is motoroztam. Az elmúlt két hétvégét is a Yamahával és az IXS-szel töltöttem Spa-Francorchamps-ban és Magny-Cours-ban” – árulta el a svájci versenyző.