2023. február 04. 13:55
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMartín segíti Aldeguert

Martín segíti Aldeguert

A Moto2-es tehetség Fermín Aldeguer és a Pramac Ducati versenyzője, Jorge Martín mindketten Andorrában élnek és együtt edzenek. “Próbálok segíteni neki” – mondta a MotoGP pilótája.

A Moto2 Európa-bajnok Fermín Aldeguer erősen kezdte első teljes világbajnoki szezonját, már a harmadik, az Argentin Nagydíjon pole pozíciót tudott szerezni. Ekkor még csak 16 éves és 332 napos volt, ami bebiztosította számára a bejegyzést a történelemkönyvekbe: Aldeguer Jorge Lorenzót fosztotta meg ettől a címtől  (2005-ben az Olasz GP-n 18 évesen és 31 naposan szerezte meg pole pozíciót).

A las termas-i versenyen Aldeguer bukott, miután a világbajnokságot vezető Celestino Viettivel érintkezett, de a tehetségkutatók figyelmének így is a célkeresztjében van. Menedzsere, Hector Faubel ezt követően tudatta, hogy két MotoGP csapat már érdeklődést mutatott versenyzője iránt 2024-re. A következő szezonban azonban a 17 éves versenyző minden bizonnyal Luca Boscoscuro csapatában marad a Moto2-es géposztályban. Tavaly még három évvel hosszabbították meg a szerződését.

Aldeguer nem sokkal a nyári szünet előtt a Sachsenringen elért 5. helyezéssel megismételte eddigi legjobb teljesítményét a világbajnokságban. “Egy jobb rajtpozícióval a második helyért harcolhatott volna” mondta Jorge Martín teljes meggyőződéssel.

Martín és Aldeguer sok időt töltenek együtt, a GP-hétvégék pályalátogatásaitól kezdve a közös edzésekig Andorrában. “Van ott egy lakásom, és ő fizet minden hónapban – de persze jó árat szabtam neki, mert barátok vagyunk” – nevetett a spanyol.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jorge Martin Almoguera (@89jorgemartin) által megosztott bejegyzés

 “Nagyon jó barátok vagyunk, igyekszem segíteni neki és jó tanácsokkal ellátni” – árulta el a 24 éves Ducati versenyző a SPEEDWEEK.com kérdésére. “Egyre jobb és jobb lesz, és ő egy igazán tehetséges versenyző. Azt hiszem, a versenyeken, amikor sok szó esett a MotoGP-ről, egy kicsit elveszett volt. De a Sachsenringen nagyszerű versenyt futott. Remélem, hogy ezen az úton halad tovább.”