péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Mi állandóan panaszkodunk, ha összeérünk

Bezzecchi: Mi állandóan panaszkodunk, ha összeérünk

Az újonc Marco Bezzecchi nem lát nagy különbséget a MotoGP és a Superbike- világbajnokság között, ami az előzési manővereket és az izgalmi faktort illeti.

- Hirdetés -

A nyári szünet még jó két hétig eltart, de a ducatis versenyzők számára máris közeleg a következő futam: a “Lenovo Race of Champions” elnevezésű versenyen a MotoGP ászai és a Superbike világbajnokság képviselői a “World Ducati Week” keretében szombaton Misanóban mérkőznek meg egymással Panigale V4S motorokon.

“Ez az év versenye” – hangsúlyozta többek között Michele Pirro. A Sky Sport csatorna még az olaszországi Ducati-bemutatót is élőben közvetíti.

- Hirdetés -

Marco Bezzecchi szintén indul, és pár gondolatot meg is osztott a MotoGP és a Superbike-világbajnokság hasonlóságairól és különbségeiről.

“A Superbike lenyűgöző a pálya széléről, nagyon gyorsak a fiúk és nagyon keményen fékeznek” – mondta a 23 éves olasz.

“Egyes pályákon kisebbek a különbségek. Jerezben például az egész versenyt egy menetben vezettük végig – de nagyon gyorsak voltunk, ezt is figyelembe kell venni. A tempó lenyűgözően fejlődött, így az előzés is nehéz.”

“A MotoGP-ben jelenleg olyan magas a színvonal, hogy normális, ha egyes pályákon kevesebb előzési manőver van. Más pályákon viszont jó kis küzdelem folyik. Véleményem szerint a jelenlegi MotoGP-futamok szépek. Persze, a Superbike mindig is arról volt ismert, hogy vannak lökdösődések és hasonló dolgok. A probléma az, hogy itt a MotoGP-ben mindannyian panaszkodunk, ha összeérünk.”