vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPOliveira: Ez a valóság

Oliveira: Ez a valóság

Miguel Oliveira a 10. helyen áll az összesítésben, és még nincs 2023-ra szóló szerződése.  Van oka aggódni vajon?

- Hirdetés -

A Red Bull KTM versenyzője, Miguel Oliveira számára a szezon első fele változékonyan alakult a királykategóriában. Győzött Mandalikában esőben és ötödik lett a hazai versenyén Portimaóban. Azóta azonban nem tudott a kilencedik helynél előrébb jutni. .

Ezt tetézte a KTM júniusi bejelentése, miszerint 2023-ban Jack Miller ül majd a Red Bull csapat második motorjára Binder mellé. A 27 éves pilóta az alábbiakat nyilatkozta a szezon első felével kapcsolatban:

- Hirdetés -

“A szezon elején volt egy csúcspont. Először egy baleset, aztán a 25 pont, majd Texasban ismét pont nélkül maradtunk, miután problémák adódtak a hátsó gumival. Le Mans-ban kiestem, de utána folyamatosan a Top10-ben tudtam végezni. Szerettünk volna többet elérni, de amikor az ember a határon megy, mindig a lehető leggyorsabb akar lenni és nem hibázni, ami nagyon nehéz. Nincs idő a pihenésre.” – kezdi Oliveira.

“Jelenleg nem könnyű jó eredményt elérni. Minden a rajthelytől függ. A versenyen az előzés nehéz, és ha valaki mögött haladsz, az első gumi túlmelegszik, és a légnyomás felszökik. Ezek a tényezők nagyon nehéz versenyekhez vezetnek. Ez a valóság.”

“Azért jöttem a MotoGP-be, hogy versenyeket nyerjek. Tudom, hogy ez legtöbbször nem lehetséges, de meg kell tanulnunk megbirkózni ezzel az elvárással. Az első edzések után rá kell jönnünk, hogy hol tartunk ezen a hétvégén.”Az eredménytől függetlenül nem adjuk fel, tovább küzdünk. Még akkor is, ha csak a 15. vagy 16. helyezettek leszünk a kvalifikáción. Természetesen szeretnénk jól szerepelni a versenyeken. Nehéz elfogadni ezt a helyzetet, mert tudom, hogy valójában jobb pozíciókért is harcolhatok.”

“A tapadás, a stabilitás és a távolság tekintetében a Michelin abroncsok jelenleg hihetetlen szinten vannak. De néha nagyon nehéz eljutni arra a szintre, ahol a gumi tökéletesen működik, különösen a hőmérséklet és a guminyomás tekintetében.”

“A gyártókon és a versenyzőkön múlik, hogy alkalmazkodnak-e a helyzethez. Mert mindannyiunknak ugyanazon abroncsok állnak rendelkezésre. Sokan panaszkodnak a gumikra és a tapadás hiányára. Ez azért van, mert bizonyos körülmények között egyszerűen nem tudod ezeket a gumikat a megfelelő szinten tartani.”