2024. április 19. 05:10
KezdőlapSupersportHonfitársa ugrik be a megsérülő Jules Cluzel helyére

Honfitársa ugrik be a megsérülő Jules Cluzel helyére

A színfrancia felállás nem változik, de Jules Cluzel helyettesítésre szorul a cseh Supersport-hétvégén. Valentin Debise ugrik be a helyére.

Két francia motoros, Jules Cluzel és Andy Verdoïa vágott neki a GMT94 színeiben a 2022-es Supersport-világbajnoki szezonnak. Mindkettejüknek voltak idén biztató eredményei, emellett viszont mindketten hányattatott szezonon vannak túl. Cluzel és Verdoïa szezonját is rengeteget kiesés szabdalta szét, utóbbi már versenyeket is kényszerült kihagyni idén.

Most Jules Cluzel a soros, aki még az első futamon esett ki és szenvedett lábsérülést. A rutinosabbik francia a negyedik helyen haladt, amikor piros zászlóval megszakították, majd jól kezdett az újraindítás után is. Ekkor viszont jött a highside, aminek következtében lábközépcsont-töréssel távozott a Donington Parkból. Csapata várakozásai szerint nagyjából egy hónapot kell majd kihagynia sérülése miatt.

Mivel ebbe pont beleesik a csehországi hétvége, így a GMT94-nek helyettest kellett találnia. A beugró így Mostban Valentin Debise lesz, akivel tehát nem bomlik meg a színfrancia felállás az istállónál. Debise jelenleg a francia Superbike-bajnokságban versenyez, 204 pontjával vezeti is a bajnokságot Kenny Foray előtt.

Valentin Debise Facebook-posztja a helyettesítésről:

ForrásGMT94