back to top
2024. július 23. 17:38
KezdőlapSuperbikeSykes: Bármi lehetséges

Sykes: Bármi lehetséges

Tom Sykes a 2022-es szezonra visszatért a brit bajnokságba, de nem zárta ki, hogy újra Superbike-világbajnokságon húzza a gázt.

Tom Sykes a Prosecco DOC brit fordulója során tért vissza a MOTUL FIM Superbike- világbajnokság paddockjába a Donington Parkban, a 2013-as bajnok egy lenyűgöző hétvégéről szemezgethetett. Több téma is szóba került, kezdve a WorldSBK-ba való esetleges visszatéréstől a 2022-es címért folytatott harcig.

Sykes utoljára 2021-ben versenyzett a WorldSBK-ban, majd egy sérülés miatt megszakadt szezon után a 11. helyen végzett a bajnoki tabellán, bár két dobogós helyezést tudott szerezni a BMW-nek, mindkettőt a Donington Parkban.

Sykes 2013-ban a Kawasakinál szerzett bajnoki címet, és pályafutása során 349 futamán 114 dobogós helyezést és 34 győzelmet szerzett, valamint WorldSBK-rekordot jelentő 51 pole pozíciót is magáénak tudhat.

A WorldSBK-ba való esetleges visszatéréséről Sykes így nyilatkozott:

„Azt mondanám, hogy ebben az életben bármi lehetséges. Természetesen ki kell értékelni a helyzetet és a lehetőségeket. Egyelőre csak élvezem a hétvégét. Azt kell mondanom, hogy jó itt lenni. Sokan eljöttek hozzám, és fordítva. Nagyszerű a hangulat. Ki tudja, mit hoz a jövő? Nem mondanám, hogy még korai, mert már júliusban vagyunk, és mindannyian tudjuk, hogy mikor ér véget az üzleti része a helyzetnek. Az idő nem feltétlenül áll az oldalunkon ebben az időkeretben, mert már augusztusra és a nyári szünetre készülünk. Ahogy mondtam, bármi lehetséges. Ilyen értelemben biztosan nincs lezárva, mert még mindig ott van az éhség és a vágy”.

Sykes beszélt arról is, hogy 2022-ben hihetetlen harc várható Álvaro Bautista, Jonathan Rea és  Toprak Razgatlıoğlu között. A bajnoki csata a Donington Parkban újabb fordulatokat vett: a regnáló bajnok török behúzta a 3 futamot, Bautista pedig kiesett az első versenyen.

„Mindannyian megérdemlik a bajnoki címet. Nyilvánvalóan Álvaróval kapcsolatban jó lenne látni, hogy a 2019-es idény kiábrándító vége után sikereket ér el. Azt hiszem, ebben a pillanatban nem szeretném, ha ez lenne a tét. Szerintem a mindhárom méltó a címre. Nem vagyok szerencsejátékos, nem fogadok, de szerintem Toprak egyre erősebb lesz a szezon előrehaladtával. Ez minden, amit mondhatok.”