2024. április 24. 05:23
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Ha nem menne jól a versenyzés, nem lenne munkám

Brad Binder: Ha nem menne jól a versenyzés, nem lenne munkám

A Red Bull KTM sztárja, Brad Binder vasárnapi versenyzőként szerzett magának hírnevet. A MotoGP tabellájának hatodik helyezettje egy interjúban így nyilatkozott: „Szerencsére jól megy a versenyzés, különben nem lenne munkám.”

A dél-afrikai versenyző a SPEEDWEEK.com-nak adott interjút:

Brad, miért nem tudod megmutatni az edzésen azt, amit másnap a versenyen nyújtasz?

„Nehézségeink vannak, amikor friss gumikat teszünk fel. Ha megnézzük a kvalifikáción elért köridőket, és összehasonlítjuk a versenyen elért időkkel, a különbség talán fél másodperc. Mások másfél vagy akár két másodperccel lassabbak, mint a kvalifikáción.”

„Nem csak én vagyok így, az összes KTM-es jelenleg azzal küzd, hogy jó köridőt érjen el szombaton.”

Nem bosszant, amikor látod, milyen jó vagy versenyüzemmódban, és mennyire hátráltat a kvalifikációs teljesítmény hiánya?

„A versenyeink határozottan rendben vannak. Nem könnyű ilyen hátulról indulni, mert az első kanyarban nagy a kockázat, és ha előzni kell, akkor nagyon meg kell terhelni a gumikat. Az első három körben sok időt veszítesz.”

„Sok tényező nehezíti a dolgunkat, de végül is ez is azt mutatja, hogy a versenycsomagunk nincs messze a tökéletestől. Szükségünk van egy kis lépésre, amely nagy változást hozhat.”

A kvalifikáció sosem volt a legnagyobb erősséged, még a Moto3-ban vagy a Moto2-ben sem.
„Ez igaz, sosem ez volt a legnagyobb erősségem, de szerencsére jól megy a versenyzés. Különben már nem lenne munkám.”

Milyen típusú versenyző vagy? Az, aki megpróbálja felülmúlni önmagát, vagy az a típus, aki azért versenyez, hogy legyőzze a többieket?

„Erősnek kell lenned, és vasárnap mindenkit meg kell próbálnod legyőzni, akit csak tudsz. Látnod kell a javulást is. Tehát azt mondanám, hogy mindkettő fontos.”

„Minden nap a MotoGP-ért élek. Lefekvés előtt megnézem a videókat, és reggel felébredek, és ezeken gondolkodom. Én csak azt akarom, hogy a lehető legjobb legyek a munkámban. Tehát az elemzésed nem volt számomra sokkoló.”

Nagyon jól ismered magad.
„Igen, ez szükséges.”