vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Ha nem menne jól a versenyzés, nem lenne munkám

Brad Binder: Ha nem menne jól a versenyzés, nem lenne munkám

A Red Bull KTM sztárja, Brad Binder vasárnapi versenyzőként szerzett magának hírnevet. A MotoGP tabellájának hatodik helyezettje egy interjúban így nyilatkozott: “Szerencsére jól megy a versenyzés, különben nem lenne munkám.”

- Hirdetés -

A dél-afrikai versenyző a SPEEDWEEK.com-nak adott interjút:

Brad, miért nem tudod megmutatni az edzésen azt, amit másnap a versenyen nyújtasz?

- Hirdetés -

“Nehézségeink vannak, amikor friss gumikat teszünk fel. Ha megnézzük a kvalifikáción elért köridőket, és összehasonlítjuk a versenyen elért időkkel, a különbség talán fél másodperc. Mások másfél vagy akár két másodperccel lassabbak, mint a kvalifikáción.”

“Nem csak én vagyok így, az összes KTM-es jelenleg azzal küzd, hogy jó köridőt érjen el szombaton.”

Nem bosszant, amikor látod, milyen jó vagy versenyüzemmódban, és mennyire hátráltat a kvalifikációs teljesítmény hiánya?

“A versenyeink határozottan rendben vannak. Nem könnyű ilyen hátulról indulni, mert az első kanyarban nagy a kockázat, és ha előzni kell, akkor nagyon meg kell terhelni a gumikat. Az első három körben sok időt veszítesz.”

“Sok tényező nehezíti a dolgunkat, de végül is ez is azt mutatja, hogy a versenycsomagunk nincs messze a tökéletestől. Szükségünk van egy kis lépésre, amely nagy változást hozhat.”

A kvalifikáció sosem volt a legnagyobb erősséged, még a Moto3-ban vagy a Moto2-ben sem.
“Ez igaz, sosem ez volt a legnagyobb erősségem, de szerencsére jól megy a versenyzés. Különben már nem lenne munkám.”

Milyen típusú versenyző vagy? Az, aki megpróbálja felülmúlni önmagát, vagy az a típus, aki azért versenyez, hogy legyőzze a többieket?

“Erősnek kell lenned, és vasárnap mindenkit meg kell próbálnod legyőzni, akit csak tudsz. Látnod kell a javulást is. Tehát azt mondanám, hogy mindkettő fontos.”

“Minden nap a MotoGP-ért élek. Lefekvés előtt megnézem a videókat, és reggel felébredek, és ezeken gondolkodom. Én csak azt akarom, hogy a lehető legjobb legyek a munkámban. Tehát az elemzésed nem volt számomra sokkoló.”

Nagyon jól ismered magad.
“Igen, ez szükséges.”