2024. április 20. 05:26
KezdőlapMotoGPRengeteget segít Valentino Rossi Luca Marininek

Rengeteget segít Valentino Rossi Luca Marininek

Valentino Rossi bár már nem versenyez, a tapasztalata megkerülhetetlen. Ennek pedig féltestvére, Luca Marini most óriási haszonélvezője.

Páratlan karriert zárt le tavalyi visszavonulásával Valentino Rossi. A kilencszeres világbajnok számára a végén már inkább a küzdelemről szólt, 42 évesen akasztotta szögre a sisakját. A Doktor manapság már leginkább csapatfőnökként tevékenykedik, emellett autóversenyzőként is kipróbálja magát a GT World Challenge-ben. Utóbbiban hétvégén a spái 24 órás vár rá, mint eddigi legnagyobb kihívása.

Rossi (egyelőre legalábbis) csapatfőnökként sem tudott még teljesen kibújni a versenyzői hozzáállásból. Ezt viszont féltestvére, Luca Marini nem hogy nem bánja, hanem kifejezetten örül neki.

(Rossi) mindent közvetlen közelről ismer, hiszen tavaly még versenyzett” – mondja Marini. „Ismeri a gumikat is, senki nem ismeri őket jobban másnál. Így pedig mindent lát. Látja, hogy mozog a motor a kanyarok bemenetén és a kijáratán.

És ez csak egy része Rossi tapasztalatának – igaz, abban azért Marini és a többiek sem rosszak. „Természetesen látja a különböző íveket is a pályán, de nyilván ezt mi, most aktív versenyzők is látjuk. Érti a motort, hogy az hogy működik, és érti azt is, ahogy a versenyzők dolgoznak egy prototípuson. Rengeteg kommentárral és tanáccsal segít minket. És ezek olyanok, amiket más nem tudna nekünk elmondani egy ekkora mennyiségű tapasztalat hiányában.

Luca Marini eddig minden egyes 2022-es versenyen célba tudott érni, hármat kivéve ráadásul mindegyiken pontszerzőként. Kilenc futammal a szezon befejezése előtt 52 ponton áll, ez már több, mint amit 2021-ben az egész szezonban szerzett.