péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPRengeteget segít Valentino Rossi Luca Marininek

Rengeteget segít Valentino Rossi Luca Marininek

Valentino Rossi bár már nem versenyez, a tapasztalata megkerülhetetlen. Ennek pedig féltestvére, Luca Marini most óriási haszonélvezője.

- Hirdetés -

Páratlan karriert zárt le tavalyi visszavonulásával Valentino Rossi. A kilencszeres világbajnok számára a végén már inkább a küzdelemről szólt, 42 évesen akasztotta szögre a sisakját. A Doktor manapság már leginkább csapatfőnökként tevékenykedik, emellett autóversenyzőként is kipróbálja magát a GT World Challenge-ben. Utóbbiban hétvégén a spái 24 órás vár rá, mint eddigi legnagyobb kihívása.

Rossi (egyelőre legalábbis) csapatfőnökként sem tudott még teljesen kibújni a versenyzői hozzáállásból. Ezt viszont féltestvére, Luca Marini nem hogy nem bánja, hanem kifejezetten örül neki.

- Hirdetés -

(Rossi) mindent közvetlen közelről ismer, hiszen tavaly még versenyzett” – mondja Marini. “Ismeri a gumikat is, senki nem ismeri őket jobban másnál. Így pedig mindent lát. Látja, hogy mozog a motor a kanyarok bemenetén és a kijáratán.

És ez csak egy része Rossi tapasztalatának – igaz, abban azért Marini és a többiek sem rosszak. “Természetesen látja a különböző íveket is a pályán, de nyilván ezt mi, most aktív versenyzők is látjuk. Érti a motort, hogy az hogy működik, és érti azt is, ahogy a versenyzők dolgoznak egy prototípuson. Rengeteg kommentárral és tanáccsal segít minket. És ezek olyanok, amiket más nem tudna nekünk elmondani egy ekkora mennyiségű tapasztalat hiányában.

Luca Marini eddig minden egyes 2022-es versenyen célba tudott érni, hármat kivéve ráadásul mindegyiken pontszerzőként. Kilenc futammal a szezon befejezése előtt 52 ponton áll, ez már több, mint amit 2021-ben az egész szezonban szerzett.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)