kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPCiabatti: Miller Valenciáig még a Ducati versenyzője

Ciabatti: Miller Valenciáig még a Ducati versenyzője

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti izgalmasan élte meg a MotoGP világbajnoki szezon első felét, hiszen minden futamon legalább egy Ducati állt a dobogón, és hat győzelmet ünnepelhettek.

- Hirdetés -

A bajnokságban azonban a legjobb Ducati-pilóta csak a harmadik helyen áll – Johann Zarco személyében, aki 58 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött. A Ducati gyári pilótája, Pecco Bagnaia a 4. helyen követi, 66 ponttal lemaradva a franciától. Bagnaia tavaly második lett, és a Ducati legnagyobb reménységének tartották a világbajnoki címre.

“Megmutattuk, hogy bármilyen pályán versenyképesek tudunk lenni. Még olyan pályákon is, amelyek általában gondot okoztak a Ducatinak” – magyarázta Paolo Ciabatti a motogp.com-nak adott interjújában.

- Hirdetés -

“Sajnos a versenyzőknek eddig nem volt meg az összhang ahhoz, hogy a világbajnoki tabellán előrébb lépjenek a szezonban.”

“Tudjuk, hogy a motorral bármelyik pályán a csúcson lehetünk. Együtt dolgozunk a versenyzőinkkel, hogy a gondolkodásmódot a helyes irányba tereljük. Még semmi sincs veszve, amíg matematikailag nem lehetetlen megnyerni a bajnokságot.”

“Megpróbálunk minél több pontot szerezni, szeretnénk futamokat nyerni és a dobogóra állni. Remélhetőleg több nullázás nem lesz.”

Jövőre Pecco Bagnaia új csapattársat kap a gyári csapatban. Jack Miller helyét valószínűleg Bastianini vagy Martin fogja betölteni. Miller maga már alá is írta szerződését a Red Bull-KTM csapattal, ahol 2023-ban Brad Binder oldalán fog versenyezni.

“Mint mindenki tudja, Jack jövőre már nem fog nálunk versenyezni, de öt éve velünk van, és a szezon hátralévő részében is velünk lesz. Mindannyian kedveljük Jack-et, hihetetlenül tehetséges versenyző.”

“Talán egy kicsit hiányzott belőle az állandóság a pályafutása során, de reméljük, hogy a hátralévő futamokon talál valamit. Valenciáig a Ducati versenyzője, szeretnénk minél több jó eredményt elérni vele.”