2024. április 19. 06:23
KezdőlapMotoGPMiller: Minél több versenyen indulsz, annál nagyobb a rutin

Miller: Minél több versenyen indulsz, annál nagyobb a rutin

A Ducati gyári versenyzőjére, Jack Millerre gyakran mondták, hogy nem a legjobb a versenystratégiája, mert a célban gyakran lemaradt.

Jack Miller, aki a következő két évben a Red Bull KTM versenyzője lesz, az utolsó kilenc versenyén még bőven van mit bizonyítania a Ducatival. Jelenleg ugyanis három márkatársa is megelőzi őt a világbajnokságon. Az utolsó két futamon azonban Miller egy harmadik és egy hetedik helyet szerzett – bár a kvalifikáción történt bukások után hosszú körös büntetést kapott, amivel egyáltalán nem értett egyet.

Jack Miller tudja, hogy soha nem sikerült öt-hat versenyen keresztül folyamatosan az élmezőnyben lennie. Az edzéseken és a kvalifikáción gyakran ragyogott, de a versenyen túl korán égette el a gumikat – és aztán visszaesett.

„Minél több versenyen indulsz, annál több rutint és tapasztalatot szerzel” – ismerte el Miller a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„És minél több versenyen indulsz az élmezőnyben, annál jobban megérted, hogyan versenyeznek a legjobb versenyzők, és mit kell tenned, hogy lépést tarts velük. Aztán a következő versenyhétvégén megpróbálod jobban végezni a munkádat. Nem hiszem, hogy ezt bárhol máshol meg lehet tanulni, csak a MotoGP-ben.”