kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPRins és Mir mindenre elszántan versenyez majd a hétvégén

Rins és Mir mindenre elszántan versenyez majd a hétvégén

Álex Rins és Joan Mir jól felkészülten érkezik a Silverstone-ba. A két gyári versenyző nagyon izgatott a GSX-RR-rel való utolsó brit szereplés miatt.

- Hirdetés -

Álex Rinsnek szép emlékei vannak a korábbi évekről Silverstone-ban, hiszen 2019-ben sikerült megszereznie második MotoGP-győzelmét az 5,9 kilométeres angliai pályán. Akkor a Honda sztárjával, Marc Márquezzel küzdött a győzelemért a célig. Rins minden kártyáját kijátszotta, és a célban kicselezte honfitársát. A Suzuki versenyzője tavaly is a dobogóra állhatott ezen a pályán.

“Végre újra Silverstone-ban vagyunk. Mindenki tudja, hogy mennyire szeretem ezt a helyet, és hogy mennyi szép emlékem fűződik hozzá. Fantasztikus lenne, ha újabb csúcsot érnénk el. A csapatom egész évben rendkívül keményen dolgozott, jó lenne velük együtt ünnepelni” – hangsúlyozta Rins, aki a világbajnoki összesítésben csak a 9. helyen áll.

- Hirdetés -

“Sokat edzettem a szünetben, azt hiszem, minden versenyző így tett. Alig várom, hogy végre újra motorra pattanjak.”

Csapattársa, Joan Mir is regenerálódásra használta a nyári szünetet, feleségül vette barátnőjét, Alejandrát. A spanyol, aki 20 futamból tizenegy után a világbajnoki tabella 8. helyén áll, erős eredményt remél a Suzukival.

“Nincs túl sok tapasztalatom Silverstone-ban, mert különböző okok miatt – például sérülések vagy törlések miatt – csak egyszer ültem MotoGP-motorral ezen a pályán. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a vonalvezetés nagyon király. Szeretnék javítani a tavalyi eredményemen, különösen azért, mert a motorunk nagyon jól működik ezen a pályán.”

“A csapattársam imádja ezt a helyet, nagyon jó lenne, ha mindketten az élen versenyeznénk ezen a hétvégén. A hosszú nyári szünet után felfrissültem és készen állok.”

Livio Suppo csapatmenedzser hozzátette: “Hosszú volt a nyári szünet, de nem ártott egy kis pihenő. A szezon első része nem volt könnyű számunkra, de mindent megteszünk azért, hogy a szezon második felében jó eredményeket érjünk el.”