2024. április 24. 09:19
KezdőlapMotoGPMir nem aggódik a jövője miatt

Mir nem aggódik a jövője miatt

A Suzuki gyári versenyzője  szeretné élvezni a szezon hátralévő részét, de egyelőre nincs hír az esetleges hondás szerződésről.

„Kivettem egy hetet Mallorcán, hogy feltöltődjek. Szükségem volt egy kis távolságra a versenyzéstől. Aztán elkezdtem edzeni, készen állok a szezon második részére” – mondta Joan Mir csütörtökön Silverstone-ban újságíróknak.

A MotoGP brit hétvégéjére a Suzuki versenyzője jól felkészült és nagyon optimista.

„Az elmúlt versenyeken javítottunk a motor kanyarodási viselkedésén. Ez nagyon fontos ezen a pályán. Tudom, hogy nagyon erős lehetek itt.”

„Számomra a fő cél az, hogy élvezzem a szezon hátralévő részét. Nem akarok ennyit gondolkodni a Suzuki helyzetén. Mindannyian együtt akarunk jó munkát végezni és befejezni a projektet. Még az elektronikához is kapunk néhány új dolgot – hangsúlyozta a 24 éves fiatalember.

A jövője azonban még mindig nem tisztázott. Mir intenzív tárgyalásokat folytat a Repsol Hondával.

„Nem aggódom” – válaszolta a spanyol, amikor a dolgok állásáról kérdezték. „Ha engem akarnak, mindent megtesznek érte. Ha nem, akkor otthon maradok. Remélem, hamarosan lesz hírünk a témában, de ennél többet nem mondhatok róla.”

Mi a véleménye Mirnek a büntetések arányosságáról a MotoGP-ben? Quartararo hosszú körös büntetést kapott az asseni bukása után, annak ellenére, hogy az érintett versenyző, Aleix Espargaró végül a negyedik helyen végzett.

„Nem értem a büntetést. Amikor láttam, mi történt, főleg nem. Fabio csak előzni akart. Ami ezután történt, az versenyzés. Hol van a különbség ahhoz képest, ami velem történt Portimaóban Millerrel? Miller és én is buktunk, Aleix nem esett el, de Fabio megkapta a büntetést… Minden hétvégén vannak ilyen helyzetek, szóval egyszerűen nem értem a döntést.”

„Ez hatással van ránk, mert nem fogsz úgy támadni a versenyen, mint korábban. Az emberek az előzéseket és a csatákat szeretik. Nem jó, ahogyan ez megy. Az eredmény egyszerűen az, hogy nem értem, miért büntették meg Fabiót. Érdekes lenne egy találkozó a stewardokkal, hogy beszéljünk a határokról és megértsük azokat.”