2024. március 28. 22:04
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ha nincs egyensúly, ez a sport unalmassá válik

Quartararo: Ha nincs egyensúly, ez a sport unalmassá válik

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo Silverstone-ban újabb MotoGP-pódiumra pályázik. Egy hosszú körös büntetést azonban végre kell hajtania.

Vasárnap Silverstone-ban nem lesz könnyű dolga Fabio Quartararónak. A Yamaha versenyzőjének egy hosszú körös büntetést kell letöltenie, miután az asseni futamon összeakadt Aleix Espargaróval. Mindazonáltal a francia tudja, hogy a csomagjának versenyképesnek kell lennie az 5,9 kilométeres brit pályán.

Quartararo a sajtótájékoztatón elmondta: „Nagyon hosszú öt hét volt, de nagyon boldog vagyok, hogy végre visszatérhetek. Úgy fogok hozzáállni a hétvégéhez, mint a többihez. Persze van ez a hülye büntetés, de előbb meg kell néznünk, hogy mi lesz belőle. Az biztos, hogy nagy kihívás lesz számunkra, de én készen állok rá.”

„A Moto3-as és Moto2-es kategóriában soha nem voltam gyors Silverstone-ban. Az újonc évem a MotoGP-ben volt az első alkalom, amikor úgy éreztem, hogy ezen a pályán a győzelemért küzdhetek. Sajnos az első kanyarban balesetet szenvedtem. Tavaly én nyertem. A pálya különleges, különösen az első szektor nagyon technikás. Mindig is nagyon gyors voltam itt a MotoGP-motorral, szóval nincs okom arra, hogy lassú legyek.”

„Nem akarok többet mondani az előző balesetről. Mindenesetre nem ért büntetést. Megértem, hogy a barcelonai baleset után egy kicsit szigorítani akartak a szabályokon. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt a felelőtlen vezetés és a versenybaleset között. Természetesen Aleix jobb eredményt ért volna el, ha nem történik ez. Meg kell találni az egyensúlyt a büntetés és a büntetés nélküliség között, különben a sportunk unalmassá válik” – állította a Yamaha gyári versenyzője.