kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem értek egyet Quartararo büntetésével

Bagnaia: Nem értek egyet Quartararo büntetésével

A Ducati gyári versenyzőjét is megkérdezték a büntetések kiszabásával kapcsolatban.

- Hirdetés -

Francesco “Pecco” Bagnaia sugárzó asseni győztesként indult a nyári szünetre, de aztán az ibizai nyaralás során nem túl hízelgő címlapokra került, amikor egy átbulizott éjszaka után az árokban kötött ki.

A 25 éves olasz azonban biztosított mindenkit, hogy az incidens nem volt hatással a versenyhétvégére.

- Hirdetés -

“Már elmondtam és megírtam a közösségi oldalaimon, hogy mit gondolok erről. Ez is három-négy hete történt, és ez biztosan nem érinti a MotoGP témáját. Ez nem változtathatja meg a hozzáállásomat egy versenyhez. Így könnyű volt újra a MotoGP-re gondolnom. Hibáztam, sajnos ez megtörténhet.”

Miután Fabio Quartararo hosszú körös büntetést kapott a vasárnapi futamra az Aleix Espargaró elleni sikertelen manőverért Assenben, Bagnaia is kifejtette véleményét az esetről:

“Ezt a fajta büntetést biztosan nehéz megértenünk. Katarban valami nagyon hasonlót csináltam, és nem kaptam büntetést. Barcelonában láttunk egy nagy bukást – ez tényleg “felelőtlen motorozás” volt, de Taka nem kapott büntetést. Ez megnehezíti a dolgunkat, nem értek egyet a Fabio büntetésével.”

“Az egyértelmű, hogy ki kell használnunk ezt a helyzetet. Mivel le kell töltenie a hosszú körös büntetést, ezért versenyképesnek kell lennünk, hogy megpróbáljunk pontokat szerezni, de a büntetéssel nem értek egyet.”