2024. április 23. 12:46
KezdőlapMotoGPBinder: Jó lehetőségeink vannak

Binder: Jó lehetőségeink vannak

A Red Bull KTM pilótája, Brad Binder őszintén beszél a kvalifikáció után a szombati napról és a MotoGP-szünet utáni első verseny kilátásairól.

Brad Binder a 14. rajtkockából vág neki a brit futamnak. A dél-afrikai a Q1-ben csapattársával, Miguel Oliveirával csatázott. Végül mindkettőjüket megelőzte Marco Bezzecchi így lemaradtak a Q2-be jutásról.

„Reggel nehéz volt, fel kellett zárkóznunk. Próbálkoztunk néhány dologgal, de nem jutottunk semmire” – mesélte a Binder.

„Aztán az FP4-ben rájöttünk, mire van szükségem. A kvalifikáció jobban ment, irányt változtattunk. Holnapra szeretnék egy újabb lépést tenni előre.”

„A problémáink eléggé hasonlóak ahhoz, amik eddig is voltak. Ha a tempónkat nézzük, nem rossz. Viszont ha arról az egy körről van szó, ahol nem vagyunk teljesen a toppon. Az FP4-ben használt gumikkal a 4. helyen álltam az első etap után, a többiek új gumikkal mentek.”

„Jó lenne, ha a motor egy kicsit könnyebben váltana irányt. Szeretném, ha egy kicsit keményebben tudnám megközelíteni a kanyarokat, és egy kicsit nagyobb kanyarsebességgel is tudnék menni. A Q1-ben elkövettem egy kis hibát, így ez nem volt elég.”

Ami a KTM burkolatának átalakítását illeti, Brad Binder a következőket mondja: „Döntenünk kell egy változatról. Ha az aerodinamikával játszol, annak óriási hatása van. Ez megváltoztatja az egészet, de akkor sem tudsz versenyről versenyre váltani.”

„Remélem, hogy jó bemelegítő edzést futok, és a versenyen minél több versenyzőt megelőzhetek. Úgy gondolom, hogy jó lehetőségeink vannak a futamra. Silverstone hosszú pálya. Ha hiba nélkül végig tudom menni a távot, akkor egy jó eredmény lehetséges. Úgy akarok végighajtani a mezőnyön, mint 2021-ben.”