2024. április 27. 07:15
KezdőlapMotoGPBradl: Fabio nem őrült meg

Bradl: Fabio nem őrült meg

A 32 éves versenyző csütörtökön beszélt a Hondánál történt frissítésekről és a Quartararo büntetéséről.

Takaaki Nakagami futóműfrissítést kap a Hondától a brit GP-re. Stefan Bradl júliusban már kipróbálta ezt az újítást Jerezben, most pedig kíváncsian várja márkatársa visszajelzéseit.

„Ez nem egy másik motor, de meg akarom várni, amíg visszajelzést ad nekünk. Nem nagy változásról van szó, néhány alkatrészt csak a jobb visszajelzések érdekében állítottunk át. – magyarázta a Honda versenyzője csütörtökön.

„Pénteken megtudom, hogy mit gondol róla. A gumiabroncsok visszajelzéseiről van szó. A hátsó gumi jobb kihasználásáról, de az érzésről is az első abroncsot illetően.”

Csütörtökön mindenki Fabio Quartararo büntetéséről beszélt. Mit szól ehhez a Repsol Honda versenyzője?

„Az eset az én szemszögemből nézve versenybaleset volt. Normális versenybaleset, bár Aleix számára nagyon szerencsétlen. Fabio nem őrült meg. Ez egy olyan manőver volt, amit az ember egy ilyen versenyen csinál.”

„A végén mindketten pechesek voltak, csak azt nem értem, hogy Fabio miért kapott büntetést. Hiszen már a bukás is épp elég volt, aztán megint bukott. Hogy miért kapott hosszú körbüntetést a brit futamon, azt nem értem. Ez persze mindig a helyzettől függ, de ebben az esetben Fabio nem érdemelte meg.”

„Taka sokkal súlyosabb balesetet okozott, más versenyzők is érintettek voltak és megsérültek. Ahogyan ő is, de nem kapott érte büntetést. Egyszerűen nem értem. Ha egy versenyző megsérült, az egy teljesen más helyzet, mint Assenben.”