2024. április 27. 00:10
KezdőlapMotoGPQuartararo: Az életem nem azon a néhány tizeden fog múlni

Quartararo: Az életem nem azon a néhány tizeden fog múlni

A MotoGP kvalifikáció negyedik helyezettje, Fabio Quartararo jó rajtpozícióból vághat neki a versenynek. A Yamaha sztárja már gyakorolta a hosszú körös büntetést, amelyet vasárnap kell majd teljesítenie.

A pénteki legjobb időeredményt követően Fabio Quartararo a szombat délelőtti harmadik edzésen a hatodik helyen végzett, 0,365 másodperccel lemaradva Aleix Espargaró mögött. Az FP4-en, közvetlenül a kvalifikáció előtt az ötödik helyen végzett, a napot pedig a második sorban, a negyedik helyen fejezte be.

Quartararo volt az egyetlen Yamaha-pilóta, aki bejutott a Q2-be.

„Nem maradt semmi a tarsolyomban, a határon voltunk. A tempómmal is elégedett vagyok. Aleix és Nakagami bukása következtében a sárga zászlók miatt nem tudtam a legjobb körömet megfutni, de mind 1’59” körül volt, és ez jó jel. A pálya jobb állapotban van, mint egy évvel ezelőtt, így egyenletesebb időkre van kilátás. A tempót tekintve Johann van talán a legjobb helyzetben. A mieink is erősek, és talán elég jók ahhoz, hogy a győzelemért harcoljanak. Hogy végül mi lesz lehetséges, azt majd meglátjuk.”

Az Aleix Espargaró elleni sikertelen asseni előzési manőver miatt Quartararónak Silverstone-ban egy hosszú körös büntetést kell végrehajtania, és már az edzéseken is sokszor lepróbálta ezt az ívet.

„Egyesek szerint csak 0,8 másodpercet veszítesz emiatt – de ez sokkal több. A büntetést azonban inkább konzervatívan fogom teljesíteni, minthogy megkockáztassam a bukást. Az életem nem azon múlik azon a néhány tizedmásodpercen.”