2024. április 25. 18:58
KezdőlapMotoGPViñales: Minden lépés számít

Viñales: Minden lépés számít

Silverstone-ban pénteken az Aprilia gyári pilótája, Maverick Viñales a harmadik helyen végzett a királykategória szabadedzésein. A spanyol utólag hangsúlyozta, hogy erre nagyon erősen építhet.

„Ha pénteken az első három versenyző között leszek, akkor tudom, hogy képes vagyok az élen motorozni. Az a jó, hogy a motor nem sokat változik péntekről szombatra. Így megőrizhetem ugyanazt az állandó érzést, és egy jó hétvégét építhetek.”

A spanyol végül kevesebb mint két tizeddel maradt le a gyári Yamaha csapat vezető Fabio Quartararo mögött. Viñales délután hangsúlyozta, hogy szerinte nagy esélye van arra, hogy a brit GP-n megszerezze az első helyet.

„Nagyon elégedett vagyok a szezon első felében végzett munkánkkal, mert úgy tűnik, néhány dolgot jól csináltunk” – összegzett az Aprilia versenyzője.

„Mindig sikerül egyből egy hétvégére nagy sebességgel érkezni. Már pénteken a Top3-ban lenni nagyon fontos, mert ez nagy motivációt ad. A ritmusunk nagyon jó.”

„Ez még nem a vége, mindent beleadunk, hogy még jobbak legyünk. Minden versenyen az élen akarunk harcolni!”

„Még mindig van némi kerékkipörgésünk, szóval egy kicsit javulnunk kell. Az új burkolattal egy kicsit jobban érzem magam, így én is hiszek ebben a javulásban. Minden apró lépés sokat számít ebben a bajnokságban.”