szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ma versenyképesek lehetünk

Bagnaia: Ma versenyképesek lehetünk

Francesco “Pecco” Bagnaia a kvalifikáció utáni benyomásairól beszél, és tudja, milyen feladatot kell elvégeznie csapatának.

- Hirdetés -

Pecco Bagnaia szombaton Silverstone-ban egy eléggé látványtalan Q2-t teljesített, távol az Aleix Espargaró körüli izgalmaktól, és végül az 5. helyen végzett a Desmosedicijével, közvetlenül a spanyol előtt. Az olasz így is csak a harmadik legjobb Ducati-pilóta volt – a pole-t megszerző Johann Zarco és csapattársa, Jack Miller mögött.

Bagnaia így összegezte a napot:

- Hirdetés -

“Az egyik legjobb kvalifikációs körömet futottam, de ez még mindig nem volt elég. A tavalyi évhez képest hihetetlenül magas a színvonal ezen a pályán. Hihetetlen lépést tettünk a tempó tekintetében.”

“Jelenleg nincs tökéletes összhang a motorommal, de már tudjuk, mit kell tennünk. Jelenleg körönként körülbelül két tized hiányzik ahhoz, hogy a győzelemért versenyezhessek. Ma biztosan javítani fogunk. Jelenleg nehéz megérteni, hogy milyen a tempónk, mert az FP4-en egy kicsit más stratégiát választottunk, mint a többi versenyző.”

“Egy kicsit hiányzik a tapadás a hátsó keréknél. Ez az a pont, ahol kikapok a másik Ducatival szemben. Jó, hogy csak két helyről van szó. Most erre összpontosítunk, és jó tudni, hogy pontosan hol vannak ezek a területek. Ma biztosan versenyképesek lehetünk.”

“Nagyjából hasonló helyzetben vagyok, mint tavaly. Ausztriában jól éreztem magam a motorommal, itt viszont gondjaim voltak. 2022-ben sokkal jobban kezdtem. Assen fontos lépés volt. Ezúttal többet kell dolgoznunk. A tegnapi  köridő azt bizonyítja, hogy jó irányba dolgozunk.”