2024. április 19. 06:25
KezdőlapMotoGPViñales: Lehetségesnek tűnik a győzelem

Viñales: Lehetségesnek tűnik a győzelem

Maverick Viñales első alkalommal kvalifikált az első sorba az Apriliával. A spanyol most a győzelemről álmodozik.

A spanyol versenyző görbéje továbbra is meredeken emelkedő tendenciát mutat. A június végi holland futamon, ahol legutóbb egy évvel ezelőtt állt dobogón a Yamahával, a harmadik helyen száguldott át a célvonalon. A szombati kvalifikáción a 27 éves pilóta most az eddigi legjobb apriliás rajtpozícióját szerezte meg ezzel a második hellyel.

„Természetesen nagyon örülök annak, hogy milyen jól dolgozunk itt. Egész hétvégén nagyon természetesen éreztem magam a motoron, és ez az, amit mindig is kerestünk. A kvalifikáción mindent beleadtam, és jó érzés volt, hogy támadni tudtam a motorral. A hétvége eddig remekül alakul, és felkészültünk a versenyre. Az élmezőnyben az első helyekért akarunk harcolni, és erre fel vagyunk készülve.”

Viñales számára az első győzelem az Apriliával több mint lehetségesnek tűnik.

„Ez egy valóra vált álom lenne. Már az is egy álom volt, hogy a dobogóra álljak. Most jobbak akarunk lenni, és keményen dolgozunk érte. Hinnünk kell abban, hogy Aleix megnyerheti a bajnokságot, én pedig futamokat nyerhetek. Nem vagyok olyan régóta az Apriliánál. Ami bizakodásra ad okot, az az, hogy folyamatosan haladunk előre. Egy versenyhétvége alatt mindig jobban érzem magam. Úgyhogy arra számítok, hogy vasárnap erősebb leszek.”