2024. április 26. 16:37
KezdőlapMotoGPZarco: Esélyem sem volt

Zarco: Esélyem sem volt

A pole pozícióból induló Johann Zarco az ötödik körig vezette a Brit Nagydíjat. Idejekorán bukott, visszaállt, de végül fel kellett adnia a futamot.

„Nem volt esélyem” – foglalta össze versenyét Johann Zarco.

„A meleg hőmérséklet miatt kénytelen voltam a közepes első gumit használni. Ez egy jó gumiabroncs volt, Bagnaia nyert vele. Nekem viszont ez az oka a bukásomnak, mert mindig egy kicsit kevesebb tapadásom van vele. Túlságosan aggódtam a lágy első gumi miatt, attól tartottam, hogy nem leszek képes jó tempóban befejezni a versenyt vele. Nagyon jól ismerem a közeget, így optimista voltam, és az első körök jól sikerültek. Aztán a 8-as kanyarban elestem, és persze csalódott vagyok.”

„Úgy gondoltam, hogy ezzel a gumival minden körrel egyre jobb lett. Az első két körben nagyon gyors voltam, aztán egy kicsit visszavettem. Jól éreztem magam, és megtaláltam a ritmust. A rajtom is jó volt, meglepett, hogy már az első kanyarban elöl voltam. Senki sem támadott komolyan, jó volt vezetni a versenyt. Először szomorú vagyok, de lehetetlen volt a motoron maradni. Nehéz mindent úgy összerakni, hogy nyerjünk. Remélem, hogy Ausztriában ismét jó formában leszek. A közepes gumival vagy hős vagy, vagy egy nulla.”