2024. április 25. 03:54
KezdőlapMotoGPViñales: Megmutattuk a bennünk rejlő lehetőségeket

Viñales: Megmutattuk a bennünk rejlő lehetőségeket

Míg az Aprilia sztárja, Aleix Espargaró a szombati nagy sebességű bukása után fájdalmak között küzdött a 9. helyért, csapattársa, Maverick Viñales a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta a brit futamon.

A hollandiai erős harmadik hely után az Aprilia gyári versenyzője Silverstone-ban még egy helyet javított: a spanyol 0,426 másodperccel lemaradva a győztes Pecco Bagnaia mögött a második helyen végzett. Ezzel bizonyította, hogy Assen nem csak egy villanás volt.

„Két körrel a vége előtt próbálkoztam először. A futam vége felé erős voltam, de Peccónak sikerült előttem maradnia és lezárni az ívet. Ezután már nem volt esélyem, az 1-es kanyarban egy széles ívet kellett választanom, mert a hátsó kerekem megcsúszott. Ügyeltem arra, hogy Miller ne előzzön meg, mert nagyon erősen fékez. Elégedettnek kell lennünk. Megmutattuk a bennünk rejlő lehetőségeket, és egyre jobban érzem magam a motoron. A munkamódszerünk fantasztikus, most már három olyan futam volt egymás után, ahol a dobogóért küzdhettem.”

„Számomra minden csak idő kérdése, még nem vagyok a maximumon ezzel a motorral.” – hangsúlyozta a spanyol.

„Lépésről lépésre közelebb kerülök. Ausztriában folytatjuk.”