2024. március 28. 17:22
KezdőlapMotoGPA Honda továbbra is gödörben

A Honda továbbra is gödörben

A Honda helyzete a MotoGP-ben továbbra is ugyanolyan katasztrofális, mint a nyári szünet előtt. A brit forduló újabb tortúra volt a bajnokság legsikeresebb márkája számára.

Az edzéseken nem született első helyezés, a kvalifikáció nagyon rosszul sikerült, Álex Márquez a 17. helyről indult.  A vasárnapi futamon Takaaki Nakagami 13. lett, 13,706 másodperccel lemaradva a győztes Bagnaia mögött, Pol Espargaró pedig a 14. helyen végzett. Álex Márquez a 17., a tesztpilóta Stefan Bradl pedig a 19. lett. Marc Márquez és a technikai megoldások nélkül nagyon mélynek tűnik a gödör.

A világbajnokságban a Honda utolsó helyen áll, 22 ponttal lemaradva az utolsó előtti (Suzuki) és 183 ponttal az első (Ducati) mögött. A csapatok bajnokságában pedig a Repsol Honda a kilencedik helyen áll (a 12-ből) 138 ponttal lemaradva az Aprilia mögött.

Alberto Puig, a Repsol Honda menedzsere a HRC honlapján a szokásos összefoglalót készítette a nagydíjról. Íme, az ő véleménye.

„A nyári szünet után javulást vártunk a motoron, de sajnos Silverstone-ban nem láttunk semmit az eredményekben.”

„Ismét egy sikertelen hétvége volt számunkra. Még mindig nem tudtunk megszabadulni a problémáinktól, és ez kihat a teljesítményünkre és korlátozza a versenyzőink lehetőségeit. Továbbra is keressük a megoldást, amelyek segítségével visszatérhetünk a normális kerékvágásba, és a megszokott módon teljesíthetünk.”

A szombati kvalifikáción nagy a lemaradás a többi motorhoz képest, ez nehezíti a futamokat? Hol van a legnagyobb probléma?

„Ha ebben a bajnokságban a rajtrács ötödik vagy hatodik sorából indulsz, nagyon kevés az esélyed egy jó versenyre, mert az elején sok időt veszítesz. Nem tudsz előzni, és ezért ha nem teljesítesz a kvalifikáción, nem tudsz jó rajtpozíciót szerezni, és minden nehéz. Tehát végső soron minden ennek a következménye. Nyilvánvaló, hogy szombaton javítanunk kell.”

Pol Espargaró öt másodperccel gyorsabb volt, mint tavaly, és a verseny második részében a tempója közel volt az élmezőnyhöz. Ez az egyetlen pozitívum a brit futamot illetően?

„Nem mondanám, hogy ez pozitív. Úgy gondolom, hogy szombaton még meg kell találnunk a módját, hogy javítsunk, hogy ne ilyen messziről kezdjük a futamokat. Akkor talán több lehetőségünk lesz, de ez bonyolult.”

Forrásmarca.com