2024. március 28. 12:02
KezdőlapMoto3Carrasco: Örülök, hogy váltottam

Carrasco: Örülök, hogy váltottam

Ana Carrasco számára nehéznek bizonyul a Moto3-ba való visszatérés. A 2018-as Supersport 300 világbajnok nem bánta meg alapvetően a döntését.

Hét győzelmével Ana Carrasco a legeredményesebb versenyző Jeffrey Buis és Marc García mellett  a Supersport Világbajnokság 300-as sorozatában; mindhárman megnyerték a 2017-ben bevezetett junior sorozatot. García 2017-ben, Carrasco 2018-ban és Buis 2020-ban.

Míg a spanyol és a holland idén a sorozatgyártású világbajnokság intermediate kategóriájában versenyez, addig a 25 éves versenyző öt év után visszatért a Moto3-ba.

„Nehéz döntés volt, mert a Superbike volt az otthonom az elmúlt években, és ott éltem át pályafutásom és életem legszebb pillanatait” – jelentette ki Carrasco.

„Mindig is úgy éreztem, hogy motorosként és emberként is nagyra értékelnek. Az igazság az, hogy amikor annyira jól érzed magad egy helyen, nagyon nehéz a váltás mellett dönteni. Végső soron azonban minden versenyző pályafutása rövid, és meg kell próbálnod a legtöbbet kihozni az utadba kerülő lehetőségekből. Nekem így alakult, és bár nehéz volt, örülök a döntésnek.”