2024. április 19. 15:06
KezdőlapMotorsportGino Rea családja nyilatkozott a versenyző állapotáról

Gino Rea családja nyilatkozott a versenyző állapotáról

Mint ismert, az Endurance VB-n induló F.C.C. TSR Honda France csapat angol versenyzője, Gino Rea súlyosan megsérült a Suzukai 8 Órás verseny második szabadedzésén. Ráadásul pontosan ott, ahol a 2003-as Japán Nagydíjon Daijiro Kato halálos balesetet szenvedett. Először a pálya orvosi központjába, majd onnan helikopterrel kórházba szállították. Sokáig nem lehetett tudni semmit, csak azt, hogy súlyos az állapota, és hogy mélyaltatásban van. A verseny rajtjánál külön üzentek neki:

Sokáig csend volt róla majd Terry Rymer, a korábbi Superbike VB-futamgyőztes és Endurance világbajnok írta meg twitteren az alábbit a futam leintése után:

„Jó híreket kaptam Ginoról… a kórház azt mondta, hogy amennyiben a testhőmérséklete megfelelő, már levehetik a lélegeztetőgépről! Nem hiszik el, hogy mennyire erős és fitt, és hogy milyen gyorsan javul az állapota!”

Majd a mai nap maga Gino családja nyilatkozott, az ő instagramján adták közre az alábbi üzenetet:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gino Rea – Official (@gino_rea)

„Csak most tudjuk közzétenni ezt a posztot, mivel a japán kultúra értelmében először mindig a családot kell értesíteni, és csak azután a médiát.

Augusztus nyolcadikán, este nyolc órakor érkeztünk meg Japánba. Ezért külön köszönet az Endurance VB-nek, az FIM-nek, a Suzuka Circuit-nek, a Brit Konzulátusnak és a TSR csapatnak, hogy segítettek nekünk soron kívül elintézni a vízumot.

Délután fél háromkor végre láthattuk Ginot, és az orvos közölte velünk az állapotát.

Ginot az intenzív osztályra vitték augusztus hatodikán, szombaton, miután a második szabadedzésen bukott. Agyrázkódást és súlyos fejsérülést szenvedett, valamint a bal kulcscsontja is eltört. Még mindig mélyaltatásban van, hogy az agyában lévő duzzanat leapadjon, és a testhőmérséklete is normalizálódjon. Szerdán újabb CT-vizsgálatnak fogják alávetni, hogy frissebb képet kapjanak az állapotáról. 

Köszönjük a suzukai orvosok, valamint a mentőhelikopter és a kórház személyzetének a kiváló munkát!

Gino nagyon erős személyiség, mindenbe 100 százalékot belead. Mivel alapesetben fitt és egészséges, így gyorsabban fel fog épülni.

Köszönjük mindenkinek a támogató üzeneteket! Amint van új információnk, szólunk!

A Rea és Berdini család”
#keepfightingGino