2024. április 26. 18:04
KezdőlapMotoGPOliveira: Nem kerülöm el a kihívásokat

Oliveira: Nem kerülöm el a kihívásokat

A KTM gyári versenyzője, Miguel Oliveira visszautasította, hogy a 2022-es szezont követően a Tech3-hoz kerüljön, így helyet ad Jack Millernek. Egy KTM-es visszatérés azonban mindig lehetséges – hangsúlyozza.

Miguel Oliveira számára már a mugellói futam előtt egyértelmű volt, hogy a Tech3 csapathoz való visszatérés szóba sem jöhet. A KTM vezetőinek egyértelműen közölte, hogy visszautasítja a helyet ebben a csapatban. Vajon az RNF Aprilia lesz a befutó? Addig is azonban büszkévé akarja tenni jelenlegi istállóját.

„Már a kezdetektől fogva világossá tettem, hogy a pályán és azon kívül is mindent beleadok a márka érdekében.” – hangsúlyozza a 27 éves versenyző.

„Magamért és a csapatomért is teszem, akik ugyanúgy megérdemlik, mint én, hogy jobb eredményeket érjek el, mint korábban. A gyár pedig a támogatásával és elismerésével jutalmazza az erőfeszítéseimet.”

Ezért a portugál versenyző nem zárja ki, hogy a jövőben Pol Espargaró stílusában visszatér a KTM-hez:

„Nem véletlen, hogy ilyen jó a kapcsolatunk, hiszen több éve kapcsolatban állunk, ami a Moto3-tól a Moto2-n át a MotoGP-ig tart. Ezért is nagyon könnyű nyitva tartani az ajtót a jövőre nézve.”

„Soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, és én nem vagyok az a fajta ember, aki bármilyen kihívást elkerül. Az életet egyfajta utazásnak tekintem, ahol sok emberrel találkozol, és sok embert hagysz magad mögött. A jövőben egy másik projektet fogok folytatni, de ez nem jelenti azt, hogy nem térek vissza.” – tisztázta Oliveira.