2024. április 26. 22:50
KezdőlapMotoGPRivola: Messze nem a miénk a legjobb motor

Rivola: Messze nem a miénk a legjobb motor

Massimo Rivola győztes csapattá változtatta a háttérbe szorult Aprilia alakulatot. Aggódik azonban az ‘engedmények’ elvesztése miatt, és elismeri a motor gyengeségeit.

„A silverstone-i bemelegítésen Maverick motorja leállt. A megbízhatóság tehát továbbra is gyenge pont.” – jegyezte meg Rivola.

Az Aprilia a sok dobogós helyezés után 2022-ben elveszíti az ‘engedményeket’, ami azt jelenti, hogy többé nem tesztelhet tetszés szerint az állandó versenyzőkkel, és 2023-ban először csak hét motort használhat versenyzőnként a korábbi kilenc helyett, ha maximum 20 nagydíj szerepel a naptárban. Ráadásul a motorfejlesztés a katari futamtól kezdve be lesz fagyasztva.

„Nem vagyok nyugodt, mert jövőre már nem lesz több ‘engedményünk'” – vallja be Rivola a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Messze nem a miénk a legjobb motor. Nem vagyunk a KTM vagy a Honda szintjén, de nagyon jól kihasználjuk, amink van. Jelenleg ez az előnyünk. Ahogy az aerodinamikánk, a futóművünk és az elektronikai beállításaink is. Ezeken a területeken jó kombinációt találtunk.”