2024. április 18. 19:45
KezdőlapMotoGPIannone szerint az Aprilia bajnokesélyes

Iannone szerint az Aprilia bajnokesélyes

Andrea Iannone doppingbüntetésének letöltése közben követi MotoGP eseményeit. Az olasz értékeli korábbi csapattársa, Aleix Espargaró és az ellenfelek teljesítményét.

A 33 éves pilótának még le kell töltenie doppingeltiltását, amelyet 2019. december 17-én gyűjtött be a drosztanolon nevű szer kimutatása miatt, és amelyet 2020. november 10-én 18 hónapról négy évre hosszabbítottak meg. Andrea Iannone mindazonáltal figyelemmel kíséri a MotoGP-ben zajló eseményeket. Ott jelenleg korábbi csapattársa, Aleix Espargaró világbajnoki esélyesként tündököl az Apriliával.

A spanyol mindössze 22 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött. Iannone a „La Gazzetta dello Sport”-nak adott interjúban így nyilatkozott csapattársáról: „Aleix Espargaró a nagy meglepetés”.

25 éves honfitársáról, Bagnaiáról pedig: „Pecco gyors, de a 2021-es szezon második felében nem mutatta ugyanazt az állandóságot”.

A jelenlegi bajnokot tekintve azt mondja: „Fabio Quartararo a legmegbízhatóbb: az asseni hiba megtörténhet, de továbbra is ő a legkövetkezetesebb.”

Iannone a korábbi kenyéradó Ducati és Aprilia teljesítményét is értékeli. A vörösökről így vélekedik:

„Évek óta ragyognak, jó csapatuk van, már csak a hab a tortán hiányzik: Régen csak kevesek motorja volt, mára ez megváltozott. Gigi Dall’Igna egyike azoknak, akiket a legjobban tisztelek.”

Ami pedig az Apriliát illeti:

„Az Aprilia lenyűgözött engem” – vallja be a 13-szoros GP-győztes.

„Tudom, hogyan működnek, és számítottam erre a teljesítményre tőlük. A végsőkig harcolhatnak a bajnoki címért”.