2024. április 26. 20:49
KezdőlapMotoGPMir: A leendő csapattársam valószínűleg gyors lesz

Mir: A leendő csapattársam valószínűleg gyors lesz

A Suzuki sztárja, Joan Mir beszélt csapata MotoGP-s visszavonulásáról és az új csapattársával kapcsolatos elvárásairól. A spanyol elismeri: „Mentálisan nagyon nehéz helyzet volt.”

Joan Mir szezonja korántsem egyszerű. A 2020-as világbajnoknak az év első négy futamán sikerült pontot szereznie. A szezon második, mandalikai pályán rendezett versenyhétvégétől kezdve azonban egyértelmű volt számára, hogy gondjai lesznek a motorjával: „Egész hétvégén küszködtem ott, és ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy gondjaink lesznek.”

„Mugellóban voltak a legnagyobb nehézségeim, talán az volt a legnehezebb futam a szezon első részében” – elemezte a 24 éves versenyző, aki arról is beszélt, hogy váratlanul bejelentették a Suzuki visszavonulását. „Természetesen ez nem segített, mentálisan nagyon nehéz helyzet volt”ismerte el.

„Kicsit sokkolt a dolog, mert nem számítottam erre. Szerintem senki sem, és a legnehezebb az volt, amikor láttam a csapat többi tagjának arcát. Egyeseknek könnyebb lesz új állást találni, másoknak különböző okok miatt nehezebb dolguk lesz. Egyszerűen nehéz elfogadni” – mondja Mir a tőle megszokott őszinteséggel.

Az ő útja valószínűleg a Repsol Hondához vezet majd, bár ennek hivatalos megerősítése még várat magára. Leendő csapattársát tekintve Mir azt mondja: „Minden bizonnyal kihívás lesz egy új istállótárs mellett versenyezni. Mert el tudom képzelni, hogy gyors lesz.”