szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMir: A leendő csapattársam valószínűleg gyors lesz

Mir: A leendő csapattársam valószínűleg gyors lesz

A Suzuki sztárja, Joan Mir beszélt csapata MotoGP-s visszavonulásáról és az új csapattársával kapcsolatos elvárásairól. A spanyol elismeri: “Mentálisan nagyon nehéz helyzet volt.”

- Hirdetés -

Joan Mir szezonja korántsem egyszerű. A 2020-as világbajnoknak az év első négy futamán sikerült pontot szereznie. A szezon második, mandalikai pályán rendezett versenyhétvégétől kezdve azonban egyértelmű volt számára, hogy gondjai lesznek a motorjával: “Egész hétvégén küszködtem ott, és ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy gondjaink lesznek.”

“Mugellóban voltak a legnagyobb nehézségeim, talán az volt a legnehezebb futam a szezon első részében” – elemezte a 24 éves versenyző, aki arról is beszélt, hogy váratlanul bejelentették a Suzuki visszavonulását. “Természetesen ez nem segített, mentálisan nagyon nehéz helyzet volt”ismerte el.

- Hirdetés -

“Kicsit sokkolt a dolog, mert nem számítottam erre. Szerintem senki sem, és a legnehezebb az volt, amikor láttam a csapat többi tagjának arcát. Egyeseknek könnyebb lesz új állást találni, másoknak különböző okok miatt nehezebb dolguk lesz. Egyszerűen nehéz elfogadni” – mondja Mir a tőle megszokott őszinteséggel.

Az ő útja valószínűleg a Repsol Hondához vezet majd, bár ennek hivatalos megerősítése még várat magára. Leendő csapattársát tekintve Mir azt mondja: “Minden bizonnyal kihívás lesz egy új istállótárs mellett versenyezni. Mert el tudom képzelni, hogy gyors lesz.”