2024. március 29. 08:23
KezdőlapMotoGPViñales: Idejekorán fel kellett nőnöm

Viñales: Idejekorán fel kellett nőnöm

Maverick Viñales felidézi a MotoGP-be vezető út viszontagságait és az első tesztnapját az Apriliával. A spanyol beszél csapattársa, Aleix Espargaró bajnoki esélyeiről is.

Mint a legtöbb élsportoló, Maverick Viñales útja is a nehézségek és a szívfájdalmak útja volt a MotoGP-ig.

„Akkor kezdődött, amikor minden hétvégén motokrosszozni mentem a családommal. Fokozatosan indultam versenyeken, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire jutok.” – emlékszik vissza.

„Nem volt könnyű út. Munkáscsaládból származom. Minden egyes győzelem, amit megszerezhettem, segített abban, hogy részt vehessek a következő versenyen. Minden versenyen az első helyen kellett végeznem, így óriási volt rajtam a nyomás.”

„Most, apaként már csak azt látom, hogy akkoriban túl nagy volt a nyomás. Idejekorán fel kellett nőnöm. Ha visszautazhatnék az időben, ez az egy dolog, amit megváltoztatnék. Én megpróbálnék egy kicsit többet játszani, és egy kicsit késleltetni a profi szerepvállalást. Mert az élet hosszú, és nem kell sietni” – hangsúlyozza Viñales, aki az első tesztnapjára is jól emlékszik az Apriliával.

„Nagyon ideges voltam, és előző este nem aludtam. Korábban két teljesen más motorral mentem, de az Apriliával már az elejétől fogva jól éreztem magam.Láttam a potenciált, és a teszt után boldog voltam, és egy kicsit meg is lepődtem. Rögtön otthon éreztem magam.”

„Az is döntő, hogy mindenki a legjobbját nyújtja. Nagyon keményen dolgozom, és mindig a lehetőségeinket és a célomat tartom szem előtt. Nem titkolom, hogy meg akarom nyerni a világbajnoki címet.”

A legjobb esélye azonban idén csapattársának, Aleix Espargarónak van, akit Viñales már ismer a Suzukinál töltött közös időszakukból. A jelenlegi világbajnoki második helyezettről így nyilatkozott:

„Már az első Suzuki évben is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, és ebben a szezonban is nagyon gyors. Szerintem megnyerheti a címet.”