2024. április 19. 23:43
KezdőlapMotoGPBinder: A sprintverseny lesz a só a szombati program levesében

Binder: A sprintverseny lesz a só a szombati program levesében

A Red Bull KTM gyári versenyzője, Brad Binder már nagyon várja a 2023-as sprintversenyeket.

A tavalyi győztes Brad Binder volt az egyetlen Red Bull KTM gyári pilóta, aki bejutott a Q2-be Spielbergben, de végül az utolsó helyen ragadt, 0,764 másodperc hátránnyal.

„Az FP3 ma reggel rendben volt. Jó volt rögtön a Q2-be kerülni.A kvalifikáción nagyon szerettem volna jobban teljesíteni, de már nem tudok változtatni rajta, abszolút a legjobbat adtam magamból. A tizenkettedik hely nem az volt, amire számítottunk a KTM és a Red Bull hazai futamán.” – kezdte Binder.

„Volt egy kis problémám az FP4-ben, tudtam néhány kört menni, de nem voltam túl gyors. Várjuk meg, mit hoz a holnapi versenynap. Most még van időnk, hogy kitaláljunk egy tervet holnapra. Jó kezdésre van szükségünk. Aztán majd meglátjuk, hogyan érezzük magunkat a futamon.”

Binder elmondta, hogy ezúttal a ‘többség dönt’ alapon fog gumit választani, mivel Assenben nem a kemény hátsó gumit választotta, ellentétben Miguel Oliveirával.

„Azt hiszem, a legtöbb versenyző holnap a közepes keverékkel vág neki a futamnak, csak kevesen indulnak majd a lággyal.”

Ami pedig a sprintversenyeket illeti:

„Azt hiszem, ez egy izgalmas dolog lesz. Számomra ez azért jó, mert versenyző vagyok, nem pedig kvalifikációs pilóta. Az extra verseny számomra bónusz lesz. A sprint lesz a só a szombati program levesében, és fűszerezni fogja a versenyt.”

„A fizikai edzéseken halálra dolgozzuk magunkat, hogy felkészüljünk minden stresszre és megterhelésre. Azok a versenyzők, akik nem így tesznek, jövőre egy kicsit jobban fognak szenvedni, ha bekerülnek ezek a sprintfutamok a világbajnokság körforgásába.”