2024. április 25. 15:18
KezdőlapMotoGPBrad Binder: Az időjárástól függ a Q2

Brad Binder: Az időjárástól függ a Q2

Brad Binder, a Red Bull Ring tavalyi győztese sűrű, de sikeres első edzésnapot teljesített pénteken. Ideiglenesen a Q2-ben van.

A KTM alakulat pénteken Spielbergben két bukást is elszenvedett Miguel Oliveira és Raúl Fernández jóvoltából. Így mindkét versenyző a MotoGP mezőnyének hátsó szekciójában találta magát. Brad Binder, aki 20 futamból 13 után a 7. helyen áll az összesített tabellán, ideiglenesen bejutott a mindent eldöntő Q2-be. Ha a jelek szerint szombat délelőtt esik az eső, a KTM gyári csapata máris részsikernek örülhet.

„Nem rossz nap. Reggel a vizes pályán volt egy kis problémám, ezért azonnal vissza kellett mennem a bokszba. Aztán futottam néhány kört esőgumikon, minden jól működött. Még akkor is, amikor slickre váltottunk, többé-kevésbé minden rendben volt” – számolt be a dél-afrikai a pénteki interjúban.

„A délutáni második edzésre néhány apró változtatást eszközöltünk. Most már azt is tudjuk, hogy mit kell javítanunk szombatra. Mindössze 0,2 másodperccel vagyunk lemaradva az élmezőnytől, ami nagyon fontos. Még kell találnunk néhány tizedet a gyors, gördülékeny szakaszokon, és akkor jók leszünk.”

„Azt hiszem, sokkal szerencsésebbek voltunk a vártnál. Először is, tiszta szerencse volt, hogy az FP1-ben még tudtunk néhány száraz kört tenni. Az is nagyon fontos volt, hogy délután teljesen száraz körülmények között – néhány esőcseppet leszámítva – kint lehettünk. Soha nem tudhatod, mi fog történni az időjárással ezen a helyen. Meg kell várnunk az FP3-at.”

„Ami az új sikánt illeti: Szeretem. Reggel még az elején kicsit csúszós volt, de körről körre jobb lett. Azt hiszem, ez egy új, érdekes szakasz, ami hozzáadódott a pályához. Az egész egy kicsit nagyobb kihívást jelent, és az egyik hosszú egyenest több kanyar váltja fel. Ezt jobban szeretem.”