2024. április 19. 21:45
KezdőlapMotoGPMartín: Nem lesz könnyű dolgom

Martín: Nem lesz könnyű dolgom

A Ducati számára nagyon sikeres volt az osztrák hétvége kvalifikációja. Bár Jorge Martín csak a 4. helyet szerezte meg, hisz a vasárnapi sikerben.

Jorge Martín épp, hogy csak lemaradt az első sorról a szombati időmérő edzésen. Márkatársa, Enea Bastianini mindössze 0,186 másodperccel előzte meg a spanyolt.

„Másfél tizedre vagyok a pole-tól, szóval nagyon magabiztosan várom a versenyt.” – magyarázta Martín.

„Természetesen nem lesz könnyű dolgom az előttem lévő három Ducati-pilótával, de úgy gondolom, hogy vasárnapra az egyik legesélyesebbnek számítok.”

„Kemény verseny lesz a közepes hátsó gumival. A futam nagyon hosszú, 28 körös lesz, de már a negyedik szabadedzés végén a határon voltunk a gumikkal. Kulcsfontosságú lesz a gumiabroncsok kopásának ellenőrzése. Az új sikán miatt kevesebb gondunk lesz az üzemanyag-fogyasztással. Eddig ez volt az egyik legrosszabb pálya ebből a szempontból, de most már jobb.”

Az új szombati sprintfutam bevezetésével kapcsolatban a spanyol nagyon pozitívan nyilatkozott:

„Ez egy szép gondolat, de még sok mindent ki kell találni. A menetrendet az edzésekkel, a kvalifikációval, és így tovább. Jó dolog. Számunkra hasznos lesz, hogy ismertebbé váljunk.” 

„Jó pontokat lehet szerezni, és általában nagyon robbanékony vagyok a futamok elején, így talán ez egy előny számomra. Nyitott vagyok erre abszolút.”