szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Többre nem volt lehetőség

Aleix Espargaró: Többre nem volt lehetőség

Az Aprilia pilótája, Aleix Espargaró elmondta, hogy a szezon legjobb versenyét motorozta vasárnap Spielbergben, de végül nem tudott a hatodik helynél előrébb kerülni.

- Hirdetés -

A 9. rajthelyével Aleix Espargaró nem a legjobb rajtpozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak a Red Bull Ringen, hiszen több Ducati-pilóta, és többek között a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo is jobb helyen állt. A rajt előtt azonban a spanyol nem kapcsolta be az Aprilia RS-GP rajtberendezését, így rögtön lemaradt.

“Nem tudtam bekapcsolni az ‘indítószerkezetet’. Ez már szombaton is megtörtént, ma a versenyen nagyon feldúlt voltam emiatt. A rendszer nélkül sokat veszítettem, mert az erő és az erőátvitel nem volt megfelelő.” – tisztázta Espargaró.

- Hirdetés -

“Ilyesmi az egész szezonban nem történt, de ezen a hétvégén gondjaink voltak vele.”

“A lágy gumikkal álltam rajthoz, így keményen nyomtam, hogy minél több helyet behozzak az első körökben. Összességében nem volt meg a leggyorsabbak tempója. Ennek ellenére a szezon legjobb versenyét futottam, mert a 15. körig tudtam tartani a lépést Peccóval és Fabióval. Sok 1:29-es kört mentem, és minden kanyarban a határon túl voltam. Nem hibáztam, szóval nagyon büszke vagyok a futamra.”

“Sajnos aztán teljesen tönkretettem a gumit, az egyenesekben küzdöttem. Emiatt lemaradtam. Pecco és Fabio végeztek az első két helyen, de elégedett vagyok a teljesítményemmel és a körülményekkel. Többre nem volt lehetőség.”