2024. március 29. 06:47
KezdőlapMotoGPFernando Alonso is jó ötletnek tartja a sprintfutamokat

Fernando Alonso is jó ötletnek tartja a sprintfutamokat

Korábban beszámoltunk arról, hogy a kétszeres Forma-1 világbajnok, Fernando Alonso kilátogatott Spielbergbe. Ha már ott volt, elmondta a véleményét.

Fernando Alonso az Aprilia garázsában tűnt fel szombaton Spielbergben, vasárnap pedig a rajtrácson is lencsevégre kapták a nyári szünetét töltő spanyol világbajnokot. Ha már ott volt, el is kapták a szervezők egy rövid interjúra! Mutatjuk mit gondol a MotoGp-ről.

Mindig jó egy legendát látni egy másik sportból. Régóta figyeled a MotoGP-t? – kérdezte tőle a riporter.

„Minden spanyol nagyon fiatal korától kezdve nézi a MotoGP-t. Nagyon népszerű Spanyolországban és figyelemmel kísérjük a nagyszerű bajnokainkat – a korábbiakat és az jelenlegieket  is. Ezért vagyok itt, nagyon élvezem, még mindig szabadságon vagyok. Jövő héten visszatérünk a pályára, de szurkolok a spanyol versenyzőknek és általánosságban mindenkinek.”

Ezután azt kérték tőle, hogy meséljen Massimo Rivolához fűződő kapcsolatáról. Köztudott, hogy nagyon régóta ismerik és tisztelik egymást.

Fernando Alonso, CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich
Fernando Alonso Carmelo Ezpeletával és Jorge Viegas-szal a rajtrácson Fotó: MotoGP Media

„Massimo és én olyanok vagyunk, mintha testvérek lennénk. Nagy régóta ismerjük egymást, együtt kezdtünk a Minardinál 2001-ben, úgyhogy 21 éve dolgozunk együtt a motorsportban. Ahogy mondod, elképesztő amit az Aprilia véghezvitt az elmúlt másfél évben. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk Massimora és az Apriliára.”

A 2023-ban bevezetésre kerülő sprintversenyekről is elmondta véleményét. “Szerintem ez egy nagyon jó ötlet. Mozgalmasabbá fogja tenni már a szombati napot. Szóval mindannyian a TV előtt fogunk ülni már szombaton, nem csak vasárnap. Ez egy keverék lesz, az eredmények nem lesznek hatással a vasárnapi pozícióra. Így a versenyzők kockáztathatnak egy kicsit, tudván, hogy nem ez adja a főfutamon a rajtsorrendet. Én azt gondolom ez egy nagyon jó ötlet, de minden amit Carmelo [Ezpeleta] és a MotoGP csinál egy jó tapasztalat a többi kategóriának is. Ez is egy lesz azok körül.”

Alonso és a MotoGP

Alonso számára nem teljesen ismeretlen a MotoGp versenygép, hiszen a spanyol 2015-ben és 2016-ban Motegiben egy RC213V MotoGP gépre is felülhetett a Honda hagyományos évzáró rendezvényén. Az iránymutatást akkor honfitársa, Marc Márquez adta.

Forrásmotogp.com