2024. április 26. 23:04
KezdőlapMotoGPMegvan Joan Mir helyettese Misanóra

Megvan Joan Mir helyettese Misanóra

A Suzuki úgy döntött, hogy a misanói futamon a sérült Joan Mir helyett a 31 éves japán versenyző, Kazuki Watanabe debütál a MotoGP-ben.

A MotoGP 2020-as világbajnoka, Mir a múlt heti Osztrák Nagydíjon egy csúnya highside-balesetben törte el a jobb bokáját.

A Suzuki versenyzőjének 15 nap pihenőt rendeltek el az orvosok a futamot követő hétfői vizsgálatot követően, így a jövő heti misanói fordulóból is ki kell hagynia.

A Suzuki lehetőségei Mir pótlására korlátozottak voltak, mivel a szokásos beugró és hivatalos tesztpilóta Sylvain Guintoli jelenleg nem versenyezhet, miután a Suzuka 8 órás verseny előtt megsérült a csuklója.

Az olasz médiában megjelent hírek szerint a kétszeres MotoGP-győztes Danilo Petruccinak felajánlották a lehetőséget, de ő visszautasította, hogy a Ducatival a MotoAmerica bajnoki címre való törekvésére koncentrálhasson.

A Suzuki ezért kénytelen volt az egyszeres 250-es pontszerző Watanabénak adni egy lehetőséget Misanóban.

Watanabe, aki Guintoli társa a Yoshimura SERT Suzuki endurance csapatnál, még soha nem ült MotoGP gépen, és csak öt Grand Prix-n indult a 250cc/Moto2-es géposztályban 2009-ben és 2010-ben – legjobb helyezése a 14. hely volt a 2009-es Japán Nagydíjon.

„Először is, szeretnék mielőbbi felépülést kívánni Joannak az elszenvedett sérüléséből, remek versenyző, akire érdemes figyelni, és remélem, hamarosan újra a pályán lesz.” – mondta Watanabe.

„Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy Misanóban helyettesíteni fogok, csodálatos lesz kipróbálni a MotoGP-motort azon a pályán.”

„Mindent megteszek majd, hogy jól teljesítsek, és visszaadjak valamit a csapatnak, amelytől ezt a lehetőséget kaptam.”

A Suzuki csapatfőnöke, Livio Suppo hozzátette: „Nagyon sajnáljuk, hogy Joan nem tud majd versenyezni Misanóban, és gyors felépülést kívánunk neki!”

„Közben örömmel üdvözöljük Kazuki Watanabét a csapatunkban, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a Suzukinál, és erős szezont fut az Japán Superbike Bajnokságban, néhány hete harmadik lett a Suzuka 8 órás versenyen is.”