kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Márquez mindent figyelemmel kísér

Pol Espargaró: Márquez mindent figyelemmel kísér

Pol Espargaró napjai a Hondánál meg vannak számlálva. A gyári csapat pilótája jövőre a Tech3-GASGAS színeiben versenyez majd a MotoGP géposztályban, de előtte még aggódik a jelenlegi motorja miatt.

- Hirdetés -

Spielbergben Pol Espargaró csak a 16. helyen ért célba, egy pozícióval megelőzve csapattársát, Stefan Bradlt, aki a sérült Marc Márquez helyett versenyez a Repsol Hondánál. Egyik gyári Honda-pilóta sem szerzett pontot. A világ legnagyobb motorgyártójának még sokat kell dolgoznia, hogy visszatérjen a dobogóra (utolsó dobogós helyezése: Pol Espargaró 2022-ben Katarban).

Bár Espargaró 2023-ban már nem a Honda versenyzője lesz, de a 31 éves versenyzőt az RC213V technikai fejlesztése foglalkoztatja.

- Hirdetés -

“A Hondának többet kellene foglalkoznia a hátsó kereket érintő problémákkal. Nemcsak a tapadás és a kigyorsítás a gond, hanem a kanyarok bejárata is kritikus. Nem tudok teljes fékerőt kifejteni, mert a hátsó kerék nagyon korán felemelkedik a talajról, ami jelentősen megnehezíti a dolgunkat.”

Amikor Marc Márquez a Red Bull Ringen vendégeskedett, képek készültek róla, amint beszélgetnek Espargaróval. Miről volt szó vajon?

“Ő minden versenyt figyelemmel kísért. Beszél a testvérével, aki szintén ugyanannál a gyárnál versenyez. Rendszeres eszmecserét folytat a szerelőivel is. Sokat gondolkodik azon, hogy mit lehet javítani, és hol vannak a problémák, velem is erről beszélt.Amikor panaszkodtam néhány dologra, igyekezett megoldással szolgálni.”